06.10.2017.

09:13

Foto:

Sport

(FOTO) OVO JE BEČ - OVO JE SRBIJA! Naši navijači spremaju desant na "Ernst Hapel"!

Starsportphoto©

Miloš i Darko, koji su do pre nekoliko godina živeli u Zemunu, a sad rade u Beču, kažu da će večeras na tribinama biti 35.000 srpskih navijača.

- Ne preterujemo, verujte nam. Za par sati rasprodate su sve ulaznice za naš sektor, a onda smo pokupovali i ostale. Ma ima bre Švabe da nas mole danas da im damo karte. Oni će nas pitati smeju li na stadion - smeju se dvojica srpskih navijača dok se u jednom fan šopu opremaju za utakmicu i na odlasku dobacuju:

- Zgazićemo ih, a onda večeras svi da dođete ovde da proslavimo. Biće ludnica.

Informer

"Ovde" je Otakringer štrase, ulica koja je među lokalnim stanovništvom poznatija pod nadimkom Balkan štrase - Balkanska ulica. Lako je zaključiti da tu glavnu reč vode iseljenici sa prostora bivše Jugoslavije.

Većina onih koji su juče prošli Balkan štraseom zastala je i ušla u "Oaza šop". Reč je o spojenom "Red star šopu" i "Crno-belom butiku", a osim dresova i svih vrsta suvenira Crvene zvezde i Partizana može se naći i sve što vam padne na pamet u bojama i sa simbolima Srbije.

Informer

Tu smo zatekli momke s početka priče, a vlasnik navijačkog šopa Marko objašnjava nam da će danas biti još veća gužva.

- Ovih dana baš ima posla, svi dolaze da kupe poneko obeležje, dres, majicu, trenerku... Biće nas mnogo na tribinama, očekujemo pobedu, pa onda veliko slavlje.

Naši navijači organizovano kreću na stadion "Ernst Hapel", a okupljanje je u 17 časova na Švedenplacu, odakle će se svi zajedno sat vremena kasnije uputiti ka stadionu.

U kratkom proglasu se na kraju poruke zaključuje "Ovo je Beč, ovo je Srbija".

 

Tagovi: