10.10.2017.

13:34

Foto:

Sport

BANE RUŠI DEKIJA STANKOVIĆA! Ivanović u Rusiji postaje novi rekorder po broju utakmica za reprezentaciju!

 

 

Branislav Ivanović je protiv Gruzije (1:0) u ponedeljak uveče 98. put obukao dres reprezentacije Srbije i nedostaje mu još pet nastupa da se izjednači sa sadašnjim rekorderom Dejanom Stankovićem.

S obzirom na to da je selektor Slavoljub Muslin najavio da će naredne dve utakmice reprezentacije, u novembru, igrati fudbaleri koji su do sada imali manju minutažu, teško da će Ivanović biti među njima.

Međutim, u 2018. godini reprezentaciju čeka nekoliko prijateljskih utakmica, a onda i pripremne pred Mundijal, pa najmanje tri na samom šampionatu u Rusiji. Samim tim, očekivano je da Branislav Ivanović posle Svetskog prvenstva bude novi srpski rekorder.

S obzirom na to da već u septembru sledeće godine kreće novo takmičenje, Evropska Liga Nacija, ukoliko kapiten Ivanović reši da nastavi karijeru u reprezentaciji u posle Mundijala, imaće priliku da značajno uveća svoj konto mečeva za državni tim Srbije.

Posle Branislava Ivanovića najviše utakmica u reprezentaciji od sadašnjih članova tima imaju Zoran Tošić i Vladimir Stojković, po 76, dok je Aleksandar Kolarov na brojci od 72 nastupa, a Dušanu Tadiću nedostaju još dva da zaokruži na 50.

Tagovi: