16.10.2017.

16:31

Foto:

Sport

(VIDEO) STRELAC NEVIĐENOG GOLA S POLA TERENA: Da opet šutiram ne bih pogodio, to se dešava jednom u 100 godina!

Pogodak u petoj sekundi meča 9. kola Prve lige Srbije verovatno je najbrži u srpskom profesionalnom fudbalu, a pomogao je Piroćancima da stignu do prve pobede u sezoni (3:1).

To se ne vežba

Filipović kaže da je to bio trenutak inspiracije i da takve majstorije nije moguće uvežbati na treningu.

- Ma, takav gol se daje jednom u 100 godina. Ne može to da se vežba na treningu, jer je potrebno mnogo sreće da bi takav šut završio u golu. Znao sam da je golman Jagodine Milojević neiskusan i video sam da je stajao kod penala kad smo izvodili loptu s centra. Zato sam se odlučio da šutiram, mada verovatno da ponovim još mnogo puta sve isto ne bih pogodio mrežu - opisuje Filipović.

Osim saigrača iz Radničkog čestitali su mi i drugovi iz Crvene zvezde čiju je omladinsku školu prošao od petlića do omladinaca i bio kapiten klase 1998. 

U Srbiji i žene 
pogađaju s centra

Reprezentativka Kameruna i bivša fudbalerka Spartaka iz Subotice Debora Gael postigla je najbrži gol u istoriji ženskog fudbala u Srbiji, a možda i u svetu uopšte. Ona je 2013. godine u meču protiv Požarevca postigla gol čim su "golubice" krenule s centra.

- Dan pre meče, sličan gol postigao je moj kolega iz Zvezdinih omladinaca Veljko Nikolić, takođe s centra posle izvođenja lopte. Ne znam da li sam postigao najlepši gol, ali mislim da jesam najbrži. Tražio sam po internetu i čini mi se da je u profesionalnom rangu kod nas do sad strelac najbržeg gola bio Uroš Đurđević, pošto je prošle sezone dao gol u 10. sekundi - ističe Filipović.

Bakić rekorder

Brži od veziste Radničkog iz Pirota bio je omladinac FK Poleta Vuk Bakić koji je u septembru 2012. godine u derbiju druge omladinske lige Beograda protiv Dorćola postigao gol s centra posle samo dve sekunde! Bakić nije s centra, kao što je to do prošle sezone bio običaj, gurnuo loptu do saigrača i tako počeo utakmicu, već je prvi kontakt s loptom bio šut pravo na protivnički gol, a majstorija je ostala za sva vremena zabeležena na snimku.

Gol koji je pomenuo Filipović je pogodak Zvezdinog omladinca Veljka Nikolića u pobedi 3:2 nad Vojvodinom. Posle izjednačujućeg gola Novosađana za 1:1, Nikolić je na dodavanje saigrača s centra šutirao pravo na gol i uhvatio na spavanju golmana gostiju.

Jedan od najlepših golova svih vremena u Srbiji postigao je Ivan Petrović iz kragujevačkog Radničkog. On je u maju 2014. godine protiv Javora postigao gol sa 60 metara.
 

Tagovi: