25.10.2017.

16:31

Foto:

Sport

ŠTA REČE!? Gvardiola: Lopta ništa nije valjala!

 


Mančester siti je ove sezone na 13 utakmica postigao 42 gola, ali je prethodne večeri napokon zaustavljen u Liga kupu, pošto je do trijumfa došao tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč je prethodno završen bez golova.

- Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom, a to kažem jer smo pobedili. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali sa čim igraju. Nema težinu, ništa. Razumem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nisu u pitanju samo utakmica, dve, nego godina ili dve. Svi igrači se žale - rekao je Gvardiola.

Utakmice Liga kupa igraju se loptama proizvodjača "Mitre", a one se koriste i u tri engleske niže lige, za razliku od Premijer lige gde se koristi "Najki" lopta. Organizatori takmičenja EFL saopštili su da je lopta testirana od Fife i da je ispunila propisane standarde.

- Očito, karakteristike su subjektivna stvar. Zabava koja je obezbeđena tokom sinoćnih utakmica očito ukazuje da lotpa ne utiče negativno na takmičene - navodi se u saopštenju i dodaje da će EFL sarađivati sa Gvardiolom i Mančester sitijem kako bi u potpunosti razumeli zabrinutosti.

Gvardiola je dodao da je njegov tim imao "dan ili dva" treninga sa "Mitre" loptom.

Tagovi: