26.10.2017.

07:02

Foto:

Sport

NEJMAR JE NULA ZA PELEA! Evo koliko bi legendarni fudbaleri danas koštali!

 

 

Britanski portal "GiffGaff" napravio je analizu i procenu koliko bi neki od najvećih fudbalera sveta danas koštali, kada bi bili na terenu. Kao parametri uzete su njihove statistike, dostignuća, trofeji, učinci...

Po tome ispada da bi legendari Pele bio najskuplji fudbaler planete svih vremena i da bi koštao oko 400 miliona evra! Sama činjenica da je do 25 godine postigao neverovatnih 515 golova činila bi ga najvrednijim igračem na svetu.

Najveći fudbaler Mađarske svih vremena Ferenc Puškaš bi vredeo nešto manje od 300 miliona! On je do 25 godine, koliko ima Nejmar, postigao fenomenalnih 379 golova. 

Oko 272 milona evra koštao bi Johan Krojf, legenda holandskog fudbala i "otac" današnje Barselone. Nešto manje od 180 miliona bila bi cena za najveće ime irskog fudbala i neponovljivog asa Mančester junajteda Džordža Besta.

Za Mišela Platinija bi danas moralo da se plati 173 miliona evra, a najskuplji defanzivac sveta bio bi Paolo Maldini, čija bi cena bila oko 125 miliona evra!

Iako je za mnoge najbolji fudbaler sveta svih vremena, Dijego Maradona ne bi dostigao tu vrednost. Procena je da bi za njega danas moglo da se dobije oko samo oko 106 miliona evra.

Možda ta računica onda i nije najbolja...

Tagovi: