13.11.2017.

14:05

Foto:

Sport

MITROVIĆ STIŽE UMESTO TEVEZA! Šangaj Šenhua želi da dovede Srbina

 

 

Kako tvrde ostrvski mediji, kineski superligaš u našem napadaču vidi idealnu zamenu za iskusnog Karlosa Teveza (34), koji bi ove zime trebalo da se vrati u Boku juniors.

Predsednik argentinskog velikana Danijel Angelići došao je u najmnogoljudniju zemlju sveta kako bi razgovarao sa najplaćenijim igračem sveta o povratku na "Bombonjeru". Tevez u Šangaju nedeljno zarađuje neverovatnih 721.000 evra, odnosno 37,5 miliona godišnje, ali nije zadovoljan kvalitetom fudbala na Dalekom istoku.

Ono što ide naruku Boki jeste klauzula koja je ubačena u ugovor sa kineskim superligašem, a to je da Argentinac može da se vrati među "plavo-žute" za samo 6.300.000 evra.

- Karlos je insistirao na toj opciji i ona važi samo za Boku, ne i za druge klubove. A ako ga želi neki drugi tim, na primer iz Kine ili SAD, onda visinu obeštećenja određuje Šangaj - objasnio je njegov menadžer Adrijan Ruko.

S druge strane, Mitrović je pao u drugi plan na "Sent Džejms Parku" i već neko vreme se priča o njegovom odlasku. Menadžer "svraka" Rafa Benitez prednost daje Dvajtu Gejlu i Hoseluu, iako Srbin trese mreže u dresu državnog tima

Čelnici Šangaj Šenhua gledali su korpulentnog centarfora na meču protiv Kine (2:0) kada je dao drugi gol za "orlove". Međutim, za Mitrovića interesovanje pokazuju još i Brajton, Bešiktaš, Fenerbahče, Anderleht, kao i nekoliko klubova iz Čempionšipa.

Tagovi: