16.11.2017.

18:40

Foto:

Sport

INFORMER SAZNAJE: IGRAČI TRAŽE DA KRSTAJIĆ OSTANE! Fudbalerima odgovara privremeni selektor!

 

Maltene svi fudbaleri iz državnog tima, počev od najiskusnijih poput Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, do onih sa manje godina i manjim stažom, poput Adema Ljajića ili Sergeja Milinkovića-Savića, želeli bi da nastave da sarađuju sa sadašnjim vršiocem dužnosti selektora.

Odlična atmosfera

Krstajić je trener početnik, kojem je prvi posao u karijeri upravo selektorski. Kratko je bio pomoćnik u stručnom štabu Slavoljuba Muslina, a onda je prvi put samostalno vodio ekipu protiv Kine (2:0) i Južne Koreje (1:1). Ispostavilo se, međutim, da dugogodišnji reprezentativac koji je karijeru gradio od Partizana do Bundeslige i nazad, i te kako ima osećaja za trenerski posao. 

Odgovara mu

Ne bih imao ništa protiv da sa Krstajićem kao selektorom idemo na Svetsko prvenstvo
Adem Ljajić, fudbaler Srbije

- Igrači su oduševljeni Krstajićem. Atmosfera u ekipi je čak i bolja nego što je bila kod Muslina. Postojala je doza straha kako će igrači reagovati posle odlaska bivšeg selektora, ali kompletan utisak posle azijske turneje je izvanredan. Krstajić ima ogroman autoritet kod igrača, i kod starijih i naročito kod mladih, a pošto je bio reprezentativac, učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2006, on vrlo dobro zna kako treba da postupa sa fudbalerima - kaže naš izvor iz FSS i dodaje:

- S druge strane, utakmice s Kinom i Korejom pokazale su da je na taktičkom i strategijskom planu takođe dobar. Sigurno je da mu nedostaje iskustva, ali kako sad stvari stoje, Krstajić ima ubedljivo najveće šanse da vodi ekipu na Mundijal.

Dvojica fudbalera odvažila su se da jasno i glasno poruče rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije da bi promovisanje Krstajića u šefa stručnog štaba reprezentacije bio odličan potez. Adem Ljajić, koji nije želeo da govori o smeni Muslina, pravdajući se to nije pitanje za igrače, sad je dao sebi za pravo da pošalje poruku čelnicima FSS.

- Hvala selektoru Krstajiću za sve što je uradio za nas od početka priprema za azijsku turneju. Bilo je očigledno da se odlično radilo. Nije na meni da se mešam u politiku Saveza, ali lično ne bih imao ništa protiv da sa Krstajićem kao selektorom idemo na Svetsko prvenstvo - poručio je Ljajić, koji je na obe prijateljske utakmice dao gol, a onaj protiv Koreje je proslavio tako što je otrčao upravo Krstajiću u zagrljaj.

Odmah se dokazao

Kapiten Srbije Branislav Ivanović objasnio je posle smene Slavoljuba Muslina da je teško usaglasiti mišljenje cele ekipe i zato je odbio da kaže da li je igračima teško pao otkaz bivšem selektoru. Ipak, posle samo nekoliko dana samostalnog rada s Krstajićem naglasio je da bivši reprezentativac ima kvalitet da vodi reprezentaciju na SP.

- Krstajić je prvi selektor sa kojim sam igrao. Trener se vidi i pokaže u prvih sedam dana rada sa ekipom. Mislim da Krstajić ima potencijal da vodi ovu selekciju, bio je sa nama prethodne dve godine, poznaje sve. Promenili smo i sistem igre, ali znamo način treninga, način razmišljanja i ja mu želim mnogo uspeha - istakao je Ivanović.

 

Tagovi: