01.12.2017.

18:55

Foto:

Sport

NE PREDAJE SE KOSTARIKA! Ramirez: Ključna je utakmica sa SRBIJOM!

Kostarika će peti put u istoriji igrati na Mundijalu, na prošlom u Brazilu je prvi put prošla grupu, pa se nada da će taj uspeh ponoviti i u Rusiji, gde će joj pored Srbije rivali biti još i Brazil i Švajcarska.

- Grupa je jaka, a sva tri tima neguju stil pun kombinatorike, što mi se sviđa. Brazil je najjača ekipa u grupi, ali za nas je najvažnija prva utakmica, protiv Srbije, jer ona može da nam otvori put do osmine finala - istakao je Ramirez za kostarikanske medije.

On je rekao da ga grupa u velikoj meri podseća na sastav sa Mundijala u Italiji 1990. godine, kada je Kostarika debitovala na velikoj sceni.

- Imali smo i tada u grupi dve evropske reprezentacije (Škotsku i Švedsku) i obe smo pobedili i pored njih Brazil, od kojeg smo izgubili - podsetio je Ramirez.

Selektor Kostarike je rekao da njegova reprezentacija puca na visoko, pogotovo posle rezultata 2014. godine, kada je stigla do četvrtfinala, gde je ispala na penale od Holandije.

- Postavili smo pre tri godine visoke standarde i sada želimo da ih ponovo dostignemo. Kostarika voli velike izazove, takav je naš karakter - podvukao je Oskar Ramirez.

Tagovi: