29.12.2017.

19:45

Foto:

Sport

PEP RUŠI REKORDE, A MURINJO JE SRUŠEN! Karager brutalno isprozivao menadžera Junajteda!

Mančester siti ove sezone deluje nedodirljivo i posle polovine šampiona ima 15 bodova više u odnosu na prvog pratioca, a to je upravo Mančester junajted.

Posle jedva izborenog remija protiv Barnlija (2:2), Murinjo je na sav glas zakukao kako ne može da se trka sa Sitijem, jer "građani" troše znatno više novca na igrače.

Obojica trenera su u Premijer ligu stigla u leto 2016. godine i od tada je Murinjo potrošio 350 miliona na pojačanja, a Gvardiola 465.

- Postoji jedna mana u Murinjovom argumentu da je razlika između dva kluba u novcu. Mislim da bi Pep Gvardiola da je trener Junajteda osvojio titulu. Dok Murinjo govori da njegovi igrači ne odgovaraju njegovom tatičkom stilu, verujem da bi Gvardiola imao drugačiji pristup i bio bolji sa Junajtedom - napisao je Karager u kolumni za britanski "Telegraf".

Zapitao se Karager da li su se igrači poput Mkhitarjana, Pogbe ili Lukakua imalo napredovali od dolaska u Junajted, a sam je i odgovorio na svoje pitanje rekavši da sve više izgleda da Murinjo nema strpljenja za njih.

- Da je Murinjo trener Mančester sitija oni ne bi igrali fudbal kakav danas igraju. Ne morate dalje da gledate od De Brujnea kome je Murinjo bio trener u Čelsiju, ali ga je prodao. Gvardiola gleda kako da njegovi igrači napreduju, a Murinjo je više "instant" trener - smatra bivši kapiten Liverpula. 

Na kraju je Karager prokomentarisao i trošenje novca.

- Junajted je od odlaska Fergusona potrošio više od 600 miliona funti na dovođenje novih igrača koje su želeli Mojes, Van Gal i Murinjo, a upravo to govori da najveća razlika između Sitija i Junajteda nije novac. Gvardiola ruši rekorde, a Murinjo zvuči kao "srušen" - zaključio je Karager.

Tagovi: