15.01.2018.

09:44

Foto:

Sport

TRANSFER VRTEŠKA: Siti odustao od Sančeza, Marez će na leto koštati 100 miliona

MANČESTER SITI: Mančester Siti definitivno je odustao od kupovine Aleksisa Sančeza, prenosi Skaj sport. Siti je od Čileanca odustao pošto bi ih ceo posao izašao previše skupo. Po svemu sudeći će Sančez definitivno završiti i  Mančester junajtedu. 

LESTER: Rijan Marez bio je glavna meta Liverpula u januarskom prelaznon roku, interesovanje je pokazao i Arsenal, ali on neće mrdnuti iz Lestera do leta. Tako su bar poručili čelnici kluba, a ko ga bude želeo na leto licitacija će krenuti od 100 miliona funti. Ko voli, neka spremi pare. 

BORUSIJA DORTMUND: Švajcarski fudbalski reprezentativac Manuel Akanji napustio je Bazel i prešao u Borusiju iz Dotmunda, potvrdio je danas nemački klub. Defanzivac koji će u julu napuniti 23 godine može da pokriva pozicije štopera i desnog beka i potpisao je ugovor do 2022. godine. Akanji je počeo karijeru u VInterturu, a u Bazelu je proveo prethodne dve i po sezone i osvojio dve titule i jedan kup.

LIVERPUL: Jirgen Klop je odustao od dovođenja Tomasa Lemara, nakon što je Monako odredio cenu od 110 miliona evra za svog vezistu. Liverpul je mladog Francuza želeo da dovede kao zamenu za Filipa Kutinja, ali to se ipak neće destiti.

MILAN: Čelnici Milana objavili su klupsko saopštenje u kojem su istakli da napadač Suso (na slici) nije na prodaju ni po koju cenu. Kako kažu "rosoneri", Suso neće dobiti dozvolu da ode čak ni da u klub stigne ponuda vredna 80 miliona evra. Španac je u septembru potpisao novi ugovor sa Milanom.

AP PHOTO

ROMA: Sportski direktor "vučice" Monći nanišanio je desnog beka Hofenhajma Pavela Kaderabeka kao novu metu za zimski prelazni rok. Kako tvrde italijanski mediji, Roma je odustala od borbe za Matea Darmijana i Huanfrana, a nova želja je Čeh Kaderabek, koji je 2015. godine došao u Hofenhajm iz Sparte. 

ČIKAGO FAJER: Srpski zet Bastijan Švajnštajger vratiće se, po svemu sudeći, u "srpski" Čikago! Nemcu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa američkim klubom, ali čelnici Čikaga tvrde da su u toku pregovori oko nastavka saradnje i da sve ide u dobrom pravcu.

ROMA: Vezni fudbaler Rome Rađa Naingolan blizu je prelaska u redove kineskog šampiona Gvangdžou Evergrandea u transferu vrednom 50 miliona evra, piše Gazeta delo Sport. Naingolan bi prvobitno došao na pozajmicu u tim koji sa klupe vodi Italijan Fabio Kanavaro, sa obavezom da Kinezi 30. juna isplate 50 miliona evra. Belgijanac će u Kini zarađivati 12 miliona evra godišnje i biće među najplaćenijim fudbalerima sveta.

MANČESTER JUNAJTED: Čileanac Aleksis Sančez će biti novi fudbaler Mančester junajted! Kako piše više medija sa raznih strana Evrope, Sančez se sve dogovorio sa "crvenim đavolima" i trebalo bi u narednih nekoliko dana da se preseli na "Old Traford". Obeštećenje koje će dobiti Arsenal je 40 miliona evra.

FIORENTINA: Napadač "viole" Kuma Babakar na listi je želja Kristal Palas. Engleski klub je spremio ponudu tešku 20 miliona evra za golgetera Fiorentine. Pored njega, Palas namerava da pošalje ponude i za golmana Hetafea Visentea Guaita, štopera Lila Ibrahima Amadua, te napadače Evertona Umara Nijasea i Vest hema Dijafre Sakoa. Pa, koga uspe da dovede...

REAL MADRID: Čuveni španski list As tvrdi da je Kristijano Ronaldo rekao saigračima u Realu da želi na leto da se vrati u Mančester junajted! Nije tajna da Portugalac želi da ode iz Reala, a namera mu je da se vrati na "Old Traford" i tamo, gde je poleteo ka vrhu svetskog fudbala, završi karijeru!

Tagovi: