19.01.2018.

14:14

Foto:

Sport

SPLITSKE HULIGANE NASMRT ISPREPADAO UBICA U ZATVORU! Jedan od Hrvata uhapšenih na derbiju ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI zbog onoga što je doživeo!

- Nikolić je dva dana pre kraja decembra razbio ogledalo WC-a, napao cimere iz ćelije komadom stakla, jednog je izbo i naneo mu teške povrede, nakon čega je sebi prerezao vrat. Nikolić je podlegao povredama dan posle, cimer iz ćelije kojeg je ranio hitno je operisan i zadržan u bolnici, a Splićanin koji je delio ćeliju s njima doživeo šok zbog kojeg je upućen na tretmane kod specijaliste. Marko Nikolić, s kojim su smestili Splićanina, prošle godine ugušio je svog četvorogodišnjeg sina, bacio ga mrtvog pred suprugu s kojom se razvodio, nakon čega ju je ubio s 50 uboda nožem i teško povredio troje socijalnih radnika - piše "Slobodna Dalmacija"

Psihijatrijski tretman nad Splićaninom traje od stravičnog događaja 30. decembra prošle godine, navodi dalmatinski list. Prema službenim informacijama, koje su bile dostupne neposredno nakon njihovog hapšenja, u Okružnom zatvoru u Beogradu, šestorici Splićana pružena je sva potrebna medicinska pomoć i nisu bili ugroženi.

Reuters

Damir Tovarović (38), Jakov Podrug (24), Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27), Stjepan Mihovilović (31) i Ivan Mišković (19) bili su razdvojeni, kako je i uobičajen postupak kada se smeštaju osumnjičenici za isto kazneno delo. Međutim, na pitanje s kim su smešteni u ćeliji i jesu li smešteni pod posebnim merama osiguranja i izolovani od ostale pritvorske populacije, "Slobodna Dalmacija" piše da je dobila odgovor kako se "nalaze u prijemnom odeljenju".

- Kako se pokazalo, iza šturog odgovora sakrila se činjenica da Splićani ne samo da su smešteni s ostalim pritvorenicima, nego se nije ni pazilo ko će im biti cimeri. Išlo se na to da se oni, zbog što goreg društva, prisile na saradnju s policijom i tužilaštvom - naodi ovaj list.

Pomenuti učesnika krvavih bio je tako smešten s dvostrukim ubicom Markom Nikolićem, a oni sa dvojicom cimera delili ćeliju desetak dana. Baš tokom tog razdoblja Nikolić je bio u posebno teškom psihičkom stanju pa se čak, kako se posle i pokazalo, žalio svom advokatu. Navodno ga je razdiralo što je ubio sina pa nije mogao da spava, nego je šetao ćelijom cele noći.

Beta

- Nikolić je počeo sebi da reže vrat kada su trojica cimera iz ćelije, među kojima i Splićanin, pokušali da ga spreče u tome. Jednog od njih je ubo, a druga dvojica su ga očajnički spasavala od poludelog Nikolića. U trenutku dok oni zaustavljaju krvarenje ranjenom cimeru, Nikolić sebi reže vratne žile. Obojica su prebačena u Urgentni centar i operisani. Marku Nikoliću su lekari četiri sata pokušavali da spasu život, ali je podlegao povredama. Drugi povređeni zatvorenik je operisan i prebačen na Odeljenje intezivne nege. Preostala dvojica iz ćelije, koji su gledali krvoproliće i spašavali obojicu, pod psihijatrijskim su tretmanom - navodi Slobodna Dalmacija.

- Smeštanje pritvorenog Hrvata s okrutnim ubicom u ćeliju bio je pokušaj psihološkog pritiska kako bi ga prisilili na priznanje. Naime, od hapšenja nakon nereda na stadionu Partizana sredinom decembra svi Splićani se brane ćutanjem i odbijaju saradnju.

Tagovi: