01.03.2018.

19:39

Foto:

Sport

KRSTAJIĆ PRIZNAO KOGA BI DA MOŽE POVEO NA MUNDIJAL! Jedinstven igrač, borac, lider...

- Mislim da sam ozbiljan i odgovoran, jer da nije tako, sigurno ne bih prihvatio posao, ne bih sigurno da nisam siguran u sebe. Imam samopouzdanje, verujem u sebe, u svoje znanje i sposobnosti. To isto mislim i za moje saradnike u stručnom štabu. Učinićemo sve što je u našoj moći da Srbija izgleda reprezentativno na Svetskom prvenstvu - kazao je za grčku Gazzetu Mladen Krstajić.

Srbija se na Mundijal plasirala posle osam godina, nema sumnje da su očekivanja navijača velika. 

- Veliki je uspeh sam plasman na Svetsko prvenstvo, ali ćemo se potruditi da se prikažemo u što boljem svetlu. Igraćemo za naš narod, za Srbiju. Želimo da donesemo radost našim ljudima. Nadamo se najboljem, a obećavam samo rad.

Selektor ističe da bi atmosfera u ekipi mogla da odigra veliku ulogu na takmičenju.

- Potrebni su nam disciplina, dobra odbrana, posed, strast... Ali, najvažnija je dobra atmosfera. Ako je okruženje dobro, sve prethodno navedeno će doći. Moramo biti jedinstveni, biti tim i dati igračima veliku podršku.

U reprezentaciju su me doveli Bunjevčević i Kokeza 

Mladena Krstajića mnogi kritikuju što je ostao nakon što je Slavoljub Muslin otpušten.
- U stručni štab Srbije nije me doveo Muslin. Došao sam na poziv sportskog direktora Gorana Bunjevčevića i predsednika FSS Slaviše Kokeze - rekao je Krstajić. 

Priznao je Krstajić i da bi u Rusiju rado poveo jednog bivšeg reprezentativac Srbije, koji se penzionisao.. 

- Poveo bih Nemanju Vidića, bez dileme. Jedinstven igrač, borac, lider...

Među igračima koji bi mogli da se posebno istaknu u Rusiji je Sergej Milinković-Sasvić. 

- Ima ogroman potencijal, koji se razvio u Laciju i Italiji, u U-21 reprezentafiji i tokom turneje u Aziji. Njegov napredak ide u pravom smeru i očekujemo od njega da u budući lider reprezentacije. Njegov karakter mu je mnogo pomogao. 

Aleksandar Prijović, as  PAOK-a, je u neverovatnoj formi, a nedavno je odbio milionsku ponudu Kineza. Mladen Krstajić nije otpisao ni štopera Olimpijakosa Jagoša Vukovića.

- Prijović je ostao zato što želi da igrao gde mu se dopada. Najvažnija stvar za njega i svakog drugog igrača u reprezentaciji je borba. Pred nama je Svetsko prvenstvo i mi ga pratimo. Vuković je napravio dobar izbor, jer je otišao negde gde bi igrao. On je vrlo dobar igrač, pažljivo ga pratim zbog SP - poručio je selektor.

Tagovi: