16.03.2018.

07:23

Foto:

Sport

PORAZ ZVEZDE DOKAZ DA SE U SRBIJI IGRA POŠTENO! Fudbalske gazde kažu da je sad svima jasno da nema štelovanja!

Oni smatraju da je eliminacija Crvene zvezde od Mačve (penalima 5:4) najbolja potvrda da se sve utakmice u Srbiji igraju pošteno i da svako svakog može da pobedi.

Proteklih nedelja nije moglo da se živi od saopštenja, uglavnom Crvene zvezde i Partizana, koji su se međusobno optuživali za nameštanje utakmica.

Teren jedino merilo

Binić tvrdi da je rezultat utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u Šapcu demantovao večite rivale i sve one koji su sumnjali u regularnost.

- I šta ćemo sad sa svima onima koji govore da se u Srbiji namešta? Duel Zvezde i Mačve je dokaz poštenja! Uvek svi govore da su Zvezda i Partizan veliki, povlašćeni i slično tome, a onda Mačva prođe dalje i Zvezda završi sa učešćem u Kupu. Neka ovo bude nauk za sve one koji potenciraju na pričama o nameštanju da sledeći put iznesu i dokaz - kaže Binić za Informer.

Dokaz ili tišinaNeka ovo bude nauk za sve one koji potenciraju na pričama o nameštanju da sledeći put iznesu i dokazDragiša Binić


Prošle nedelje Disciplinska komisija FSS kaznila je Zvezdu i Partizan oduzimanjem bodova, kao i njihove čelnike zbog izjava o nameštanju, ali i zbog "pljuvanja" po Fudbalskom savezu Srbije. Binić ističe da su izjave čelnika klubova prilično brzoplete.

- Sve izjave o neregularnosti štete imidžu takmičenja. Fudbal i jeste zanimljiv zbog toga što ne pobede uvek favoriti. Smatram da Zvezda čak nije bila ni gora od Mačve, nije trebalo da ispadne. Uglavnom, videli smo da se sve rešava na terenu - tvrdi Binić.

Njegovo mišljenje deli i predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović, koji smatra da je samo u regularnoj ligi moguća neizvesnost do samog kraja.

Bolje ne može
Liga je nikad regularnija i odavno nismo imali zanimljivije takmičenjeDragomir Lazović

- Liga je nikad regularnija i odavno nismo imali zanimljivije takmičenje. Borba je neizvesna i za titulu prvaka, kao i za pozicije koje vode u Evropu i za opstanak u ligi. Svi su u igri. Sportski rezultat je svima u glavi, niko se ne bavi kalkulacijama. Videli ste ishod meča Mačva - Zvezda. Ono je bila velika sportska pobeda Mačve i veliki gubitak Zvezde. Ali upravo u tome i jeste draž fudbala i svi ga gledamo, jer ne pobedi uvek favorit - obrazlaže Lazović.

Sudije nenamerno greše

Prvi čovek Superlige dodaje i šta znači rangiranje regularnosti.

- Kad kažem da je "nikad regularnija", znači da nema dogovaranja među klubovima. Kad je reč o nameštanju, obično se akcenat stavlja na dva segmenta, ili suđenje ili dogovaranje klubova. Kod nas dogovaranja klubova nema, a ne nameštaju ni sudije. Možda se desi poneka sudijska greška, ali to su nenamerni previdi - jasan je Lazović.

(VIDEO) MAČVA IZBACILA ZVEZDU IZ KUPA! Crveno-beli nokautirani posle penala!

Tagovi: