05.04.2018.

13:14

Foto:

Sport

SAD U BEČU ČUPAJU KOSU! Rapidu bilo mnogo da plati 100.000 evra za Sergeja!

Priču o jednom od većih promašaja svetskog fudbala poslednjih godina ispričao je austrijskim medijima Zoran Barišić, nekadašnji trener u Rapidu, koji je bio završio ceo Sergejev transfer iz Vojvodine.

On je mladog fudbalera video na zimskim pripremama 2013. godine, kada su igrali mladi timovi Vojvodine i Rapida. Sergej mu se strahovito svideo i odmah je stupio u kontakt sa njegovim ocem Nikolom, sa kojim je svojevremeno zajedno igrao u austrijskom GAK-u iz Graca.

Dve strane su se čak tri puta sastale u Beču narednih meseci i na kraju se dogovorile da Sergej karijeru nastavi u Rapidu.

Međutim, kada je Barišić došao kod čelnika kluba da se taj dogovor finalizuje, oni su - odbili! Bilo im je mnogo da plate 100.000 evra Vojvodini za Sergeja Milinkovića-Savića.

Šest meseci kasnije fudbaler Vojvodine je postao prvak Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, na leto 2014. godine je prešao u Genk za milion evra, godinu potom postao i prvak sveta sa "orlićima" i onda otišao u Lacio, u transferu vrednom 10 miliona evra.

Danas ga traže gotovo svi vodeći evropski klubovi, a Lacio neće ni da čuje da ga proda za manje od 100 miliona!

Tagovi: