04.05.2018.

12:59

Foto:

Sport

PIKSI OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Venger me zvao u Arsenal, ali sam ga odbio!

Venger i Stojković su sarađivali u Nagoji, gde su postali veliki prijatelji, a kada je Francuz otišao u Arsenal, zvao je malo potom Srbina da mu se pridruži.

Kad je Arsen otišao u Arsenal, zvao me da mu se pridružim. Naravno da sam o tome razmišljao, bila je to životna prilika, ali sam morao da odbijem iz dva razloga. Prvo, deca su mi u Japanu išla u školu i uživala su tamo, a drugo, ja sam se osećao ugodno jer sam bio prva zvezda lige - priznao je Stojković u razgovoru za Goal.

Nekadašnji najbolji srpski fudbaler je otkrio i da mu je posle toga Venger dao veliki kompliment, koji nikada neće zaboraviti.

Kad sam ga odbio, zahvalio mi se na iskrenosti, poželeo mi sreću i rekao mi da sam među trojicom najboljih igrača koje je do tada trenirao. Pitao sam ko su ostala dvojica, a on je kazao Žorž Vea i Glen Hodl. Kada sam ga pitao ko je od nas broj jedan, rekao mi je: "Teško je to reći, ali ti si među trojicom najboljih". Bio je to najveći kompliment koji sam dobio u životu - otkrio je Piksi.

Srpski trener je dodao i da je ostao u neverici kada je svojevremeno čuo da će Venger doći da trenira njegovu Nagoju.

- Čelnici kluba su me pitali da li poznajem Vengera, ali ih nisam razumeo, jer su izgovarali "Vengela". Kada su mi napisali njegovo prezime, da bih shvatio o kome se radi, oči su mi se raširile i uzbuđeno sam ih pitao: "Imate priliku da ga dovedete u Nagoju"? Kada su mi potvrdili, moj odgovor je bio: "Uradite to odmah, ne gubite ni sekundu" - ispričao je Stojković.

Tagovi: