11.05.2018.

13:59

Foto:

Sport

PARTIZAN "KROJI" LISTU ZA EVROPU! Samo treće mesto sigurno vodi na međunarodnu scenu!

Srbiju će na leto u Evropi predstavljati Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u crno-bele će biti još dva tima.

Međutim, dva kola pre kraja Superlige još se ne zna ko će to biti, a svakako konačan spisak neće biti gotov dok se ne odigra finale Kupa Srbije!

Postoje dva scenarija: po jednom, ako Partizan osvoji trofej u Kupu, onda će uz njega u Ligu Evrope i treći i četvrti tim Superlige. 

Drugi scenario je ako se dogodi iznenađenje u finalu, pa Mladost iz Lučana dođe do trofeja. U tom slučaju tim iz Dragačeva bi drugu sezonu zaredom igrao u Ligi Evrope, a uz njega i Partizan, samo bi u kvalifikacije išao još trećeplasirani na tabeli.

Dva kola pre kraja, Radnički je na trećem i Spartak na četvrtom mestu sa po 34 boda, dok je Čukarički peti i ima 32 boda.

Već za vikend se u Subotici sastaju Spartak i Radnički, dok Čukarički gostuje u Kruševcu. U poslednjem kolu Čukarički će dočekati Vojvodinu, Radnički ekipu Napretka, dok je najteže Spartaku, koji će gostovati Partizanu u Beogradu.

Dakle, ima sve da pršti u borbi za pre svega treće, a onda i četvrto mesto na tabeli.

Jasno je da će onaj tim koji zauzme četvrtu poziciju posle 37. kola svim silama navijati da Partizan osvoji Kup Srbije i "povuče" ga u Ligu Evrope.

Tagovi: