12.05.2018.

12:01

Foto:

Sport

U NAJAVI NOVA BURA U SUPERLIGI! Zajednica krši pravila, Čukarički diže glas!

U 36. kolu domaćeg šampionata svi mečevi se igraju u nedelju, ali u dva termina.

Crvena zvezda će u Novom Sadu gostovati od 17 časova, a u istom terminu je i duel Napretka i Čukaričkog, dok ostali susreti počinju dva sata kasnije.

- Od mene je traženo da u ovom kolu imam dva termina, tako da sam predložio 17 i 19 časova. Prvobitno je bilo planiranoda pored dva meča u plej-ofu i jedan u plej-autu bude u 17 časova. Klubovi koji igraju za opstanak su reagovali na vreme, takoda će se sve utakmcie igrati u istom terminu - rekao je za Sportski žurnal direktor Superlige Vladimir Bulatović.

Ova odluka je izazvala najviše bure zbog utakmica u kojima se odlučuje ko će u Evropu. Za ilazak na evro scenu bore se Spartak, Radnički i Čukarički, a "brđani" su ti koji su oštećeni u ovom slučaju.

- Nismo napravili prekršaj, već je do razdvajanja došlo samo radi lakšeg parćenja regularnosti utakmica od strane komesara za integritet - objasnio je Bulatović.

Kako Čukarički igra od 17 časova, a njegovi rivali Spartak i Radnički se sastaju od 19 sati u međusobnom susretu, sa Brda su tražili promenu termina.

- Tražili smo od Zajednice da igramo u istom terminu, ali... - rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Tagovi: