17.05.2018.

21:36

Foto:

Sport

INFORMER SAZNAJE: OBRADOVIĆU ISTRAŽUJU IMOVINU! Fudbalski sudija u ogromnom problemu!

Uz to, nadležni će proveriti sumnje da je arbitar iz Jagodine vlasnik ili suvlasnik kladionice!

Obradović je uhapšen u ponedeljak pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj i da je na prvenstvenoj utakmici Spartak - Radnički Niš (2:0) favorizovao domaći tim poklonivši mu apsolutno nepostojeći penal. Pored toga, doneo još nekoliko spornih odluka na štetu Nišlija.

Zatvoren na Klisi

Njega su dan posle utakmice odigrane u nedelju uveče saslušala dvojica inspektora Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije, a potom su ga uhapsili i priveli po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Jeknić oslobođen
starsport

Novosadski pravosudni organi imali su "fudbalski slučaj" u februaru 2008. godine. Tad je uhapšen Ratko Buturović, poznatiji kao Bata Kan-Kan, pod sumnjom da je kao predsednik FK Vojvodina isplatio 3.000 evra mita sudiji Mihajlu Jekniću za nameštanje utakmice "lala" i Mladosti iz Lučana, koja je odigrana 12. decembra 2007. godine.

Buturović, koji je preminuo u junu 2013, kao i sudija Jeknić i još nekoliko lica umešanih u slučaj, proveli su mesec dana u pritvoru, ali je ceo slučaj okončan tako što niko od njih nije osuđen.

On je negirao sve optužbe, ali je pao na poligrafskom ispitivanju, da bi mu potom Viši sud odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u novosadskom naselju Klisa.

- Obradoviću će biti proverena imovina. Takođe, biće utvrđeno i da li ima istine u pojedinim napisima u medijima da je vlasnik ili suvlasnik kladionice u rodnoj Jagodini - kaže izvor Informera blizak istrazi i dodaje:

- U narednom delu postupka biće obavljeni razgovori sa više svedoka za koje tužilaštvo smatra da mogu da pomognu u rasvetljavanju slučaja. U pitanju su službena lica na utakmici, zatim Obradovićeve pomoćne sudije, verovatno i pojedini igrači oba tima. U interesu istrage, detalji iz ovog dela postupka neće biti objavljivani za javnost, niti redosled po kome će svedoci biti saslušavani. Naravno, tužilac odlučuje o tome ko sve treba da bude saslušan, a moguće je da to budu i pojedina lica iz sudijske organizacije, kao i funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije.

Pratiće tokove novca

Obradovića u sudu trenutno zastupaju trojica advokata. On je i pred policijom i kod tužioca tvrdio da je nevin, kao i da je penal kojem se smeje ceo svet dosudio isključivo svojom greškom, a ne namerno ili zašto što je primio novac ili neku drugu uslugu za takav potez.

- Za pravosudne organe biće teško da dokažu da je u konkretnom slučaju postojala korupcija ukoliko neko od aktera ne progovori. Ovakav slučaj nije se dogodio do sada u sudskoj praksi, ali ostaje da vidimo šta će dalja istraga pokazati i da li će praćenjem tragova novca, kako se to kaže, možda biti pronađeni dokazi o korumpiranosti fudbalskog sudije - kaže naš sagovornik.

Tagovi: