22.05.2018.

12:41

Foto:

Sport

SRBI SU IMALI SREĆE, ALI MOGU DA BUDU NEZGODNI! Hrvati analizirali "orlove" pred Mundijal!

Pod naslovom "Kvalitet je tu, traži se atmosfera", hrvatski list "Sportske novosti" se u specijalnom izdanju povodom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva posvetio i  reprezentaciji Srbije.

Upravo bi atmosfera mogla biti ključan faktor za uspeh. Od nje će najviše zavisiti hoće li "orlovi" poleteti u Rusiji, ili će se kući vratiti potkresanih krila
Zaključio je autor teksta Sportskih novosti

- Računajući Jugoslaviju, kao i zajednicu sa Crnom Gorom, Srbiji će SP u Rusiji biti 12. nastup na najvećoj pozornici u istoriji. Nakon raspada SFRJ, samo su 1998. u Francuskoj prošli grupu i stigli do osmine finala, dok su 2006. i 2010. ostali na tek tri utakmice. Vraćaju se nakon osam godina s velikim ambicijama nakon što su uspešno odradili kvalifikacije. Imali su sreće, jer Republika Irska, Vels i Austrija definitivno ne pripadaju grupi najjačih evropskih reprezentacija, no budući da su Srbi u kvalifikacioni žreb ušli kao tek treći nosioci, uspeh im se ne može osporiti - navodi hrvatski list.

starsport


Slavoljub Muslin je nakon kvalifikacije dobio otkaz, a nasledio ga je pomoćnik Mladen Krstajić. 

- Na raspolaganju ima solidnu ekipu, igrače sa velikim iskustvom u najjačim evropskim klubovima, tako da Srbija može biti nezgodan suparnik svim reprezentacijama. Upravo bi atmosfera mogla biti ključan faktor za uspeh. Od nje će najviše zavisiti hoće li "orlovi" poleteti u Rusiji, ili će se kući vratiti potkresanih krila. Bukmejkeri više šanse daju Švajcarskoj, ali Srbe ne treba unapred otpisati, iako nas je istorija naučila da im na velikim nadmetanjima baš i ne treba previše verovati - zaključuje se u najavi zagrebačkih Sportskih novosti.

Hrvati navode da je čak 276,95 miliona evra vrednost očekivanog spiska pozvanih igrača na Mundijal, a veruju da će ovih 11 igrača činiti startnu postavu: Vladimir Stojković, Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović.

Tagovi: