26.05.2018.

12:12

Foto:

Sport

DA LI ĆE OVAKO BITI I POSLE FINALA? Španci na sva usta hvale Mažića!

Za razliku od engleskih, novinari sa Pirineja izneli su niz komplimenata na račun našeg najboljeg arbitra, koji će večeras u Kijevu deliti pravdu zajedno sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem.

2
PUTA JE MILORAD MAŽIĆ SUDIO I REALU I LIVERPULU I ONI NISU PORAŽENI U TIM MEČEVIMA

- Mažić je ubedljivo najbolji srpski sudija. Ima veliki autoritet, ozbiljan je, iskusan, pravedan i sposoban da na terenu drži sve pod kontrolom. Sudio je mnogo važnih utakmica, poput finala Kupa konfederacija i Superkupa Evrope prošle godine, a nekoliko puta bio je akter srpskog večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana. Ipak, meč u Kijevu biće kruna njegove karijere. Naravno, biće i učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji i tamo sigurno može da dogura do samog kraja - piše tiražni španski list "Sport".

Pored pohvala, objavljena je i statistika arbitra iz Vrbasa. On je Realu i Liverpulu sudio po dva puta i nikada nisu izgubili. Kada je Srbin bio na centru, Madriđani su pobedili Bazel u gostima (1:0) i odigrali nerešeno sa Atletiko Madridom (0:0) u četvrtfinalu Lige šampiona 2015.

S druge strane, "crveni" su slavili u Ligi Evrope protiv praške Sparte (1:0) 2011, dok su sa Mančester junajtedom prošle godine u istom takmičenju remizirali (1:1).

Takođe, ovo će Mažiću biti šesti put da ove sezone deli pravdu na utakmicama Lige šampiona, dva puta je sudio u Ligi Evrope, a pravdu je delio i na pet mečeva u kvalifikacijama za predstojeći Mundijal.

Tagovi: