13.06.2018.

07:00

Foto:

Sport

(FOTO) INFORMER U RUSIJI: JOVIĆ I VELJKOVIĆ NA IVICI TUČE! Prve varnice u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu!

Pred sam kraj treninga u Svetlogorsku žestoke duele vodili su napadač Luka Jović (20) i štoper Miloš Veljković (22), ali se srećom sve završilo sa nekoliko oštrih startova i na verbalnom sukobu.

Doskorašnji mladi reprezentativci želeli su da se dokažu u specifičnoj atmosferi, pred više od 500 simpatizera naše selekcije, koji su došli da ohrabre "orlove" pred početak Mundijala.

Sve za pogodak

Tako i treba
Zadovoljni smo što se na treninzima igra brzo, jako, oštro, sa željom da se pobediIzvor iz FSS

Počelo je tako što je u igri na dva gola Veljković pokušao da zadrži napadača Ajntrahta u izglednoj šansi. Jović se okrenuo oko štopera, ali tako što mu je pocepao majicu ispod trening dresa i onda postigao gol za svoj tim. Taj potez je mnogo iznervirao mladog defanzivca, pa je u prvom narednom duelu, samo nekoliko trenutaka kasnije, veoma oštro startovao s leđa na Jovića i oborio ga na zemlju. Igra je nastavljena, lopta je otišla kod drugog saigrača...

Mladi napadač bio je veoma iznenađen, ustao je, raširio ruke i gestikulirao ka Veljkoviću da se smiri, čudeći se zašto je štoper Verdera bio tako oštar. Veljković je prvo pokušao da ga u potpunosti ignoriše, pa se onda i Jović naljutio, obojica su digli ton i ušli u kratku raspravu. Sve se srećom završilo na tome, a koji minut kasnije i selektor Mladen Krstajić svirao je kraj treninga.

Vidić i Kežman povredili jedan drugog

Jedan od ključnih detalja kraha reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. bio je sukob Nemanje Vidića i Mateje Kežmana na jednom od poslednjih pripremnih treninga. Kežman je nekoliko godina kasnije opisao da su to bili žestoki dueli u kojima su jedan drugom naneli povrede, a pokušaji Dejana Stankovića da ih izmiri bili su uzaludni.

Igrači su se mirno razišli, najiskusniji poput Kolarova, Ivanovića, Matića, Kostića ostali su još malo da se poigraju s loptom, a Veljković i Jović su otišli svako na svoju stranu.

Bore se za sebe

Iz stručnog štaba nisu želeli tom detalju da pridaju važnost, već su samo objasnili da je reč o uobičajenom duelu dvojice mladih igrača.

- Ne obraćamo pažnju na njihov duel jer bi time sve moglo da dobije pogrešnu konotaciju. U stvari smo veoma zadovoljni što je tako, što se na treninzima igra brzo, jako, oštro, sa željom da se pobedi. Svako se bori za svojih pet minuta više na terenu. Uostalom, vi novinari ste zamerili posle utakmice s Čileom da nismo bili agresivni u prijateljskoj utakmici, pa nije valjda problem i sad kad sve pršti od duela, borbe i želje za pobedom - kaže jedan od članova delegacije FSS u neformalnom razgovoru.

Tagovi: