15.06.2018.

16:41

Foto:

Sport

(VIDEO) ŠOK ZA MAROKO U 95. MINUTU! Iranci autogolom do pobede na Mundijalu!

I jednima i drugima bili su potrebni bodovi, jer ih čekaju utakmice sa Španijom i Portugalom u nastavku takmičenja.

Tri boda Irancima doneo je Buaduz autogolom u petom minutu nadoknade vremena. Inače, Buaduz je u igru ušao sa klupe i to 15 minuta pre kraja utakmice i nespretno glavom u finišu skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Marokanci su krenuli agresivno od starta, dominirali, Iranci nisu mogli da se sastave sa loptom. Marokanci su pretili preko Aritija, potom El Kabija. Zatim su za samo pet sekundi imali tri ozbiljna šuta iz neposredne blizine, probali su El Kabi i Belhanda, ali je zid Iranaca ostao neprobojan. 

Iranci su u nastavku uspeli da se oslobode pritiska. Dali su sve od sebe da kontrama i nakon prekida ugroze rivala. Azmun je dva minuta pre kraja poluvremena umalo doneo prednost Iranu. Bio je jedan na jedan sa golmanom, ali Munir je fenomenalno skinuo neviđenu šansu, pa je ostalo 0:0.

Za razliku od prvog, drugi deo meča bio je još siromašniji, ne da nije bilo golova, nego ni pravog uzbuđenja pred golovima. Sve do autogola Marokanca u 95. minutu meča.

MAROKO - IRAN 0:1 (0:0)

Strelac: Buaduz 95. minut autogol.

Stadion: Sankt Peterburg. Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

MAROKO: Munir, N. Amrabat (od 76. S. Ambrabat), Benatija, Sais, Hakimi, El Ahmadi, Zijeh, Belanda, Busufa, Arit, El Kabi (od 76. Buaduz).

IRAN: Beiranvand, Rezaejan, Češmi, Puraligandži, Hadžsafi, Ebrahimi (od 78. Montazeri), Jahanbakš, Šodžaei (od 67. Taremi), Ansarifat, Amiri, Azmun.

Tagovi: