20.06.2018.

09:25

Foto:

Sport

KRSTAJIĆ HLADAN KAO ŠPRICER! Švajcarci pokušali da isprozivaju selektora Srbije, on im očitao lekciju!

Švajcarac je već na početku razgovora konstatovao kako će Srbija igrati protiv Švajcarske, u kojoj ima mnogo fudbalera sa albanskim korenima. Krstajić je kratko odgovorio:

- To je politika. A ja ne pričam o politici - kazao je za Blik Krstajić.

To j ujedno bila i poruka da Krstajić ne želi da produbljuje priče o pomenutoj temi, ali Švajcarac nije odustajao.

Vi mislite da je ova politička komponenta nevažna, usledilo je pitanje. 

- Ja sam iz zemlje sa više kultura, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovek. Nacionalnost mi nije presudna, već mi presudno to što je Švajcarska veoma dobar tim.

I to ekstremno multikulturalan tim, dodao je Švajcarac.

- Tačno i to je dobro za Švajcarsku. Poštujem svakog igrača, nevezano za to iz koje zemlje dolaze.

Pošto mu nije uspelo da navede Krstajića da priča o nefudbalskim temama, pokušao je Švajcarac da ga ispovocira pitanjem zašto je promenio kapitena malo pre Mundijala. Ali, nije se dao naš selektor.

- Tačno je, promenio sam kapitena. To ostaje među nama, nemam problem sa Ivanovićem - opet je bio kratak i jasan selektor "orlova". 

Novinar je nastavio, i  da pita zašto

- Eto zato - odbrusio je Krstajić

Usledilo je pitanje o tome da u srpskom fudbalu ima dosta kriminala

Ne mislim tako, kad sam bio mlad igrač nisam imao dodira sa tim stvarima, samo sam trenirao i igrao - počeo je Krstajić, a onda je press ataše FSS prekinuo intervju rekavši da trener neće da priča o tome.

Švajcarac je bez sumnje bio besan, jer je naš selektor na sve provokacije ostao hladan kao špricer, a onda je Krstajić poentirao i podstio ga kako je dao gol "sajdžijama.

- Jedan gol sam dao Švajcarskoj. Dobili smo vas 2:1 u Bazelu. Ali, to je prošlost, ja uvek gledam u budućnost - rekao je Krstajić, koji je tada inače doneo trijumf Srbiji. 

Tagovi: