21.06.2018.

09:09

Foto:

Sport

OVOG "ŠVAJCARCA" NE ZANIMAJU SRBIJA, BOSNA, KOSOVO... Seferović: Ovo je jedna normalna utakmica!

U redovima drugog protivnika Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji dominiraju albanski igraci rodeni na Kosovu i Metohiji, ali za razliku od Džerdana Šacirija i Granita Džake fudbalera Benfike ne zanimaju igre van terena.

- Nisam rođen u Bosni i nikada tamo nisam živeo. Šta je bilo, bilo je. Ne postoji nikakav animozitet. U Benfiki imam nekoliko saigrača iz Srbije i dobro se slažem sa njima. Družimo se, zajedno jedemo, pričamo... Ovo je Svetsko prvenstvo. Svi žele bodove, a mi želimo da imamo više od drugih. Srbija - Švajcarska je sasvim normalna utakmica - istakao je Seferović, koji u timu iz Lisabona igra sa Ljubomirom Fejsom, Andrijom Živkovicem i Miletom Svilarom.

Napadač Benfike rođen je pre 26 godina u švajcarskom gradu Surzeu, gde mu i danas žive roditelji. Profesionalnu karijeru počeo je u Grashopersu, a igrao je i za Fiorentinu, Ksamaks, Leće, Novaru, Real Sosijedad i Ajntraht iz Frankfurta.

- Što se mene tiče protivnik može da mi bude i Crna Gora ili Kosovo. Ja igram fudbal i želim da postignem gol i pobedim. Politički aspekti i priče koje dolaze sa strane me ne zanimaju - istakao je Seferović, ciji su roditelji tokom rata u bivšoj SFRJ napustili zemlju.

Srbija je na startu Mundijala pobedila Kostariku sa 1:0, dok je Švajcarska remizirala sa Brazilom 1:1.

Duel izmedu "orlova" i Švajcarske je u petak u 20 časova u Kaljiningradu, a tim Mladena Krstajica bi trijumfom obezbedio mesto u osmini finala.

Tagovi: