24.06.2018.

13:52

Foto:

Sport

EVO ZAŠTO SU ŠVAJCARCI BESNI: Šaćiri obećao, pa SLAGAO celu državu!

List "Blik", najtiražniji sportski dnevnik, koji je iste večeri osudio Đerdana Šaćirija i Granita Džaku, otkrio je genezu problema sa "orlom od prstića", koja datira još od novembra 2014. godine.

Te godine su se desila dva takva skandala, koja su uplašila čelnike saveza: najpre je Granit Džaka na taj način slavio u dresu Menhengladbaha, a onda i Pajtim Kasami u dresu Olimpijakosa, čime je izazvao težak haos u Grčkoj.

To je toliko zabrinulo čelnike Fudbalskog saveza Švajcarske, da su zatražili hitan sastanak na najvišem nivou. Njemu su prisustvovali predsednik saveza Peter Štadelman, generalni sekretar Aleks Mišer, selektor Vladimir Petković, njegov pomoćnik Antonio Manikone, kao i igrači Stefan Lihtštajner, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami, Stiv fon Bergen i kapiten Gokan Inler.

Dogovor je bio da u dresu reprezentacije niko ne sme da pokazuje dvoglavog orla rukama, što je potvrdio izjavom i Đerdan Šaćiri:

- Svako može da slavi u klubu kako želi. Ali, ovde smo u državnom timu i nikada se neće dogoditi da neko slavi na taj način!

A, onda je četiri godine kasnije došla utakmica sa Srbijom... 

Tagovi: