25.06.2018.

11:55

Foto:

Sport

INFORMER U RUSIJI! Mitrović i Stojković u glas: KO NE VERUJE U POBEDU, NEKA IDE KUĆI!

Mitrović i Stojković su ubeđeni da Srbija može da pobedi Brazil u meču 3. kola grupe i da na taj način prođe u osminu finala Mundijala.

- Iskreno, da ne verujem u pobedu, spakovao bih stvari i otišao, a isto bi uradili i saigrači. Danas svako svakog dobija, Hrvati su savladali Argentinu, recimo, favoriti ovde ne dobijaju lako. Kostarika i Švajcarska su pokazale da može da se igra sa Brazilom i ja sam ubeđen da ćemo ih izbaciti - poručio je Mitrović.

Golman Stojković smatra da reprezentacija Srbije ima istorijsku šansu da ostvari rezultat koji će se dugo pamtiti.

Mislio sam da je penal!Aleksandar Mitrović tvrdi da je bio čist penal nad njim na meču sa Švajcarskom i još ne može da se pomiri sa tom sudijskom krađom.
- Oborili su me, nisam mogao da dođem do lopte. Pokušavao sam, jedini sam gledao loptu... Ne znam kako je dosuđen kontrafaul. Kada je svirao, ja sam mislio da je penal. Nije mi bilo jasno - istakao je Mitrović.

Prvi put otkako sam u reprezentaciji sam osetio da je cela Srbija uz nas! Veoma mi je drago zbog toga i to je još jedna obaveza, vetar u leđa, jer ne vidim nijednu osobu u Srbiji koja ne veruje da možemo da napravimo čudo. Mi moramo da se zahvalimo Bogu što nam je dao šansu da izbacimo Brazil sa Svetskog prvenstva. Ako ima nekog ko u taj uspeh ne veruje, može odmah da ide kući - istakao je Stojković.

Čuvar mreže "orlova" je poručio da je spreman i da odbrani jednaesterac Brazilcima.

- Njihovi najbolji šuteri su Kutinjo i Nejmar, a ako bude penal, spreman sam da ga odbranim - rekao je Stojković.

Golgeter Aleksandar Mitrović, najbolji strelac reprezentacije, dodao je da su Srbi navikli da do svakog uspeha dođu težim putem.

- Ne mogu oni nas da obore onoliko puta koliko mi možemo da ustanemo! Daćemo sve od sebe, borićemo se do poslednjeg minuta, da svakog Srbina učinimo ponosnim. Nikada nije bila ovako pozitivna atmosfera posle nekog poraza i ovakva očekivanja kao sad. 

On je dodao da je, po njemu, najbitnije da ekipa odigra pametno protiv Brazila tokom svih 90 minuta.

- Mislim da je veći pritisak na Brazilcima, jer oni nisu navikli na ovu situaciju, da mogu da ispadnu u prvom krugu, dok mi nemamo šta da izgubimo. I smatram da što duže budemo u igri, da će nam rasti šanse za prolaz dalje. Treba biti pametan, dati sve od sebe i uz malo sreće i božije pomoći, možemo da pobedimo - zaključio je Aleksandar Mitrović.

Tagovi: