05.07.2018.

22:03

Foto:

Sport

SKANDAL VEKA! BRIH UZEO PARE OD ALBANSKE MAFIJE! "Orlovi" nisu slučajno pokradeni na Mundijalu!

Na njegovom bankovnom računu pronađeno je dva miliona evra za koje se ne zna odakle potiču! To je upalilo alarm u Svetskoj fudbalskoj federaciji, koja je brže-bolje oterala nemačkog arbitra iz Rusije!

Brih je brutalno pokrao "orlove" u duelu sa Švajcarcima, za koje su u toj utakmici nastupili Albanci Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Blerim Džemaili i Valon Behrami.

Nemac je umesto očiglednog penala u 63. minutu nad Aleksandrom Mitrovićem, kad su Stefan Lihtštajner i Fabijan Šar oborili srpskog napadača, dosudio kontrafaul. Smejao mu se bukvalno ceo svet, a osim srpskih reprezentativaca zgroženi odlukom bili su i neki od fudbalskih asova poput Rija Ferdinanda, Pabla Zabalete...

Nemci krive Krstajića
Informer/pedjamilosavljević

Mnogi nemački mediji, pa i pojedini fudbalski radnici iz te zemlje smatraju skandaloznim što je FIFA poslala Briha i pokušavaju krivicu za sramotno suđenje da svale na Srbe. Naime, oni podsećaju da je selektor "orlova" Mladen Krstajić posle utakmice rekao da bi "Brihu trebalo suditi u Hagu" i smatraju da FIFA posle toga nije zaštitila arbitra, iako je naš trener novčano kažnjen zbog izjave na konferenciji. Ignorišući činjenicu da je Srbiju direktno izbacio sa Svetskog prvenstva, oni brane Briha i tvrde da su "napadi" srpskih igrača na sudiju tokom utakmice bili - divljački!

Delio kartone

Osim što je nedosuđenim penalom direktno uticao na rezultat meča, Brih je od starta utakmice sabotirao srpski tim. Konstantno je svirao faulove za Švajcarsku i dodelio čak tri žuta kartona srpskim igračima u prvom poluvremenu. Na kraju je naša reprezentacija poražena 2:1 i tako praktično eliminisana sa SP, a golove za "sajdžije" postigli su Šiptari Džaka i Šaćiri.

Naš list je u razgovoru sa osobom odlično upućenom u rad Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) dobio informaciju da postoji osnovana sumnja da je Brih bio potplaćen da bezočno pokrade "orlove" i da ne birajući sredstva omogući švajcarskim Albancima da pobede u Samari.

- Predstavnici FIFA dobili su informacije da je Brih primio ozbiljan novac, veliki mito, od šiptarskih mafijaša. Nisu to čak ni lobiji u fudbalskom svetu, već klasični kriminalci, koji su pretnjama, ucenama i potplaćivanjem uspeli da dođu do nemačkog sudije. I njega su očigledno uspeli da kupe - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Čelnici FIFA su odmah posumnjali da Brihovo brukanje na utakmici sa Srbijom nije slučajno. Ipak je on iskusan sudija, delio je pravdu u finalu Lige šampiona, a bio je i među kandidatima da sudi finale Mundijala. Otvorili su internu istragu i došli od informacija da je Nemac podmićen. Kako bi izbegli ogroman skandal, odmah su ga vratili kući i sad će pokušati sve da zataškaju, da se što manje naruši imidž FIFA.

Nemci su takođe u šoku, pošto se prvi put od 1982. godine dogodilo da neki njihov sudija posle prvog kruga Svetskog prvenstva bude oteran kući. Brih je kratko za "Bild" prokomentarisao šut-kartu sa Mundijala.

- Ovakav rasplet situacije na Svetskom prvenstvu potpuno je razočarao i mene i moje saradnike. Ali, šta da radimo, život ide dalje, vratićemo se - rekao je Brih i pokazao da očigledno ima razlog da tako mirno prihvati odluku FIFA.

Politički problem

Bivši nemački arbitar Markus Merk sam je pomenuo da je Brih izazvao političke probleme svojim suđenjem, iako u pitanju koje mu je bilo postavljeno nije pominjana politika.

- Kad vas svi kritikuju, kad izazovete politički problem i upustite se u tu problematiku, onda vam drastično opadaju šanse da ostanete na turniru. Tada sudijska komisija FIFA preferira one arbitre koji su neokaljanog obraza stigli do nokaut-faze - objasnio je Merk, ali je stao u odbranu zemljaka i poručio mu da izdrži!?

Još jedan bivši nemački arbitar Babak Rafati takođe je rekao da mu nije jasno zašto Brih nije bolje reagovao kod evidentnog penala za Srbiju, zašto nije korigovao odluku i kako to da od pomoćnika nije dobio bolje sugestije.

Tagovi: