06.07.2018.

22:10

Foto:

Sport

VEČITI POTROŠILI 3,3 MILIONA EVRA NA POJAČANJA! Zvezda platila tri puta više od Partizana!

Dva najjača srpska kluba u ovom prelaznom roku izdvojila su ukupno 3,3 miliona evra za 14 fudbalera, a klub s "Marakane" zasad je potrošio skoro trostruko više novca od crno-belih!

Zvezda je i pre nego što je otvorena letnja pijaca otkupila Srđana Babića od Real Sosijedada za 800.000 evra, a potom su dolazili Dejan Meleg za 300.000, Lorenco Ebesilijo (800.000), Dušan Jovančić, Milan Jevtović (obojica bez obeštećenja) i Zoran Popović (80.000). Na pozajmice su došli Rašid Sumaila (260.000) i Nikola Stojiljković (200.000), da bi poslednji u nizu stigao Miloš Degenek za 200.000 evra.

Spremni da reaguju

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela kaže da je za prvaka države prelazni rok završen. Tim je oformljen u rekordnom roku, pre nego što su počele kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje.

- Za nas je prelazni rok završen. Naravno, u slučaju da ode neko od standardnih igrača, brzo ćemo reagovati. Imamo već spisak potencijalnih zamena. Primera radi, ostali smo bez štopera Le Taleka i Frimponga. Bilo je neophodno da dovedemo adekvatna pojačanja na toj poziciji. Verujemo da je Degenek pravi izbor. Znam da je veliki zvezdaš i da dolazi iz zvezdaške porodice - poručuje Mrkela.

Zvezda u plusu 860.000

Crvena zvezda je dovela devet igrača, ali prodajom samo trojice uspela je da dođe do pozitivnog salda na računu i da zaradi 860.000 evra! Najviše para stiglo je od prodaje Uroša Račića Valensiji za 2,2 miliona evra, a 800.000 evra koštao je Luka Adžić belgijski Anderleht. Takođe, 300.000 evra Ferencvaroš platio je Abrahama Frimponga.
S druge strane, crno-beli još nikoga nisu prodali, a najbliži odlasku su Leandre Tavamba, Marko Janković, Marko Jevtović, Zoran Tošić, Ognjen Ožegović i Nemanja G. Miletić, za koje crno-beli planiraju da ukupno uzmu više od pet miliona evra.

Kada su u pitanju odlasci s "Marakane", tu se pre svega misli na eventualni transfer Aleksandra Pešića i Slavoljuba Srnića, kao i reprezentativca Nemanje Radonjića.

S druge strane, Partizan je dosta opreznije pristupio dovođenju fudbalera i za sada je dao 850.000 evra. Najviše novca je otišlo na otkup ugovora Saše Zdjelara od Olimpijakosa (500.000 evra), a 350.000 je dato na dolazak napadača Nemanje Nikolića iz subotičkog Spartaka.

Dva najveća pojačanja trebalo bi da budu besplatni igrači - špic Rikardo Gomeš, desni bek Gabrijel Enake i štoper Mark Valijente. Uskoro bi crno-belu opremu trebalo da zaduži krilni napadač sarajevskog Željezničara Goran Zakarić.

Finansijski stabilni

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je za Informer da sve ide po planu i da će klub biti uigran za sledeći četvrtak i meč protiv Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Golman Vladimir Stojković ostaje, Danilo Pantić je kod nas na pozajmici još godinu dana, a finansijsko stanje u klubu je stabilno. Do kraja prelaznog roka očekujemo još po jedan odlazak i dolazak. Zasad sve ide prema planu koji smo napravili pre mesec dana - rekao je Vazura, i dodao:

- Doveli smo sve igrače na vreme da možemo da se uigramo i u sezonu uđemo kompletni. Ostaje nam da prodamo fudbalere koji su na listi za transfere, ali s tim ne žurimo jer nećemo da prodajemo igrače ispod cene. Ciljevi su jasni, titula, Evropa i Kup i to tim redom kao prioriteti.

Tagovi: