07.07.2018.

14:16

Foto:

Sport

(FOTO) HRVATI POTPUNO POLUDELI! Fudbalere i navijače pred Ruse lože pričama o RATU SA SRBIMA!

Dan pre utakmice fudbaleri su dobili podršku novim podsećanjem na Oluju i dane kada su Srbi etnički očišćeni iz Krajine, a korak dalje napravio je Večernji list, koji je na dan meča napravio tekst o potresnim pričama Luke Modrića i Dejana Lovrena iz doba rata.

- Porodica Luke Modrića 1991. godine zatekla se na okupiranom području na kojem su razulareni pripadnici srpskih vojski, JNA i vojske “krajine”, počeli sprovoditi neviđen teror nad Hrvatima koji nisu uspeli da pobegnu. Nakon što su kod Maruna ubili šestoro staraca, četnici su 18. decembra 1991. ubili i starog Luku Modrića, dedu poznatog fudbalera, koji je za blagom otišao petstotinjak metara od kuće. U tom trenutku primetile su ga srpske patrole i bez ikakva razloga izrešetale rafalima.

Večernji list

Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog. Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izašli, odmah su im zapalili kuću – kazao je Stanko Modrić, bliski rođak porodice Modrić kojem su samo desetak metara od kuće u njihovim Modrićima četnici 8. marta 1992. ubili brata, iz zasede, predvečer - piše Večernji list.

U istom tekstu podgrejana je i slična srceparajuća priča Dejana Lovrena.

- Mogu samo da kažem da smo mi imali sreće. Moj je deda radio u Nemačkoj i imao je papire pa smo svi mogli da odemo kod njega. Da nismo, ne znam gde bismo završili. Ko zna, možda bismo moja porodica i ja danas bili pod zemljom. Eto, i to je moguće. Jedan od mojih najboljih prijatelja iz srednje škole, čiji je otac bio vojnik, jednoga je dana bio sav uplakan. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on mi je rekao kako mu je tog dana poginuo otac. To je lako mogao biti i moj otac - priča je Dejana Lovrena.

Nema šta, kvalitetno "loženje" pred meč sa Rusima... 

Tagovi: