09.07.2018.

13:19

Foto:

Sport

ŠTA ĆE FRANCUZI NA OVO DA KAŽU? Duel "trikolora" i Belgije sudi Urugvajac!

Ova utakmica igraće se u utorak od 20 časova, a duel "tikolora" i "crvenih đavola" sudiće Urugvajac Andres Kunja.

Ovo je donekle čudna odluka FIFA s obzirom na to da je Francuska u četvrtfinalu eliminisala Urugvajce. 

Međutim, ovo nije prvi put da FIFA radi nešto ovako. Tako je Argentinac Nestor Pitana sudio duel Francuske i Urugvaja, iako su "trikolori" prethodno izbacili Argentinu sa Mundijala.

Takođe, naš Milorad Mažić je sudio duel Brazila i Belgije, bez obzira na to što je "selesao" u poslednjem kolu grupne faze pobedio Srbiju i tako eliminisao "orlove" iz daljeg toka takmičenja.

Kunji, koji ima 41 godinu, na meču Francuske i Belgije pomagaće zemljaci Nikolas Taran i Maurisio Espinoza, četvrti sudija je cezar Ramos iz Meksika, a pomoćnik takođe Meksikanac Marvin Torentera.

Urugvajskom arbitru će ovo biti treći duel koji sudi na Mundijalu u Rusiji. On je bio glavni arbitar meča Francuska - Australija (2:1) u prvom kolu grupe C. Tada se upisao u istoriju kao prvi arbitar koji je upotrebio VAR tehnologiju. On je posle konsultacije sa sudijama koje su zadužene za video tehnologiju dodelio jedanaesterac u 58. minutu za Francuze.

Osim tog duela vodio je meč Irana i Španije, takođe u grupnoj fazi Mundijala, koji su Španci rešili minimalnim rezultatom u svoju korist (1:0).

Tagovi: