03.08.2018.

10:42

Foto:

Sport

KRSTAJIĆ DOBIJA UČITELJA! Srbija ne menja selektora, Kosanović ili Kunovac će imati ulogu mentora!

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije odlučili su da nastave saradnju s Krstajićem, a problem njegovog neiskustva u trenerskom poslu rešiće tako što će mu za pomoćnika postaviti nekog iskusnog stručnjaka.

Prema našim informacijama, glavni kandidati za mesto Krstajićevog učitelja su trener kruševačkog napretka Milorad Kosanović (67) i bivši pomoćnik Radomira Antića Rešad Kunovac (63)! Reč je o dvojici stručnjaka koji imaju bogato iskustvo.

Potvrda
Stručni štab će biti pojačan još jednim članom, očekujemo da doprinese iskustvomNenad Bjeković, potpredsednik FSS

Debitovao na SP

U aktuelnom Krstajićevom stručnom štabu nalaze se Milan Rastavac (44), Milan Obradović (40) i Ljubiša Ranković (44). Prema rečima našeg izvora, od novog pomoćnika selektora se očekuje da savetima pomogne Krstajiću, koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji debitovao kao trener u zvaničnim utakmicama.

- O Kosanoviću se maltene sve zna, ozbiljan je trener, umeo je sa znatno slabijim timovima da pobedi i Zvezdu i Partizan. U takvim mečevima vidi se pečat trenera i verujemo da bi imao mnogo toga da ponudi. Kad je reč o Kunovcu, on je godinama bio pomoćnik Radomiru Antiću, najpre dok je Antić bio selektor Srbije, a zatim i kasnije u klubovima u Kini. Uskoro će se znati ko od njih će početi da radi u Savezu - istakao je naš izvor.

Kosanović i Kunovac će naredne nedelje razgovarati sa Krstajićem, sportskim direktorom FSS Darkom Kovačevićem i potpredsednikom Nenadom Bjekovićem. Posle toga će biti poznato ko će od njih dvojice ući u stručni štab "orlova".

Bjeković je potvrdio saznanje Informera, ali je naglasio da možda postoji još neki kandidat pored Kosanovića i Kunovca.

Kosanović: Videću šta očekuju

starsport

Trener kruševačkog Napretka Milorad Kosanović rekao je da pre sledeće nedelje ne može detaljnije da priča o pozivu Saveza da se pridruži stručnom štabu.
- Polako, još je to daleko, moram najpre da obavim razgovore, da vidim šta će da mi kažu, kakva su im očekivanja, pa tek onda možemo da se dogovaramo. Zasad ne znam ništa detaljnije - rekao je Kosanović.

- Videćemo naredne nedelje, možda tu bude još neko, a ne samo ta dva kandidata. U suštini, stručni štab već postoji i neće tu biti epohalnih promena, ali će biti pojačani još jednim članom. Bilo ko to da bude, od njega će se očekivati da iskustvom doprinese radu - istakao je Bjeković.

U danima nakon Svetskog prvenstva vodila se polemika hoće li Krstajić ostati selektor ili će ipak biti zamenjen. Međutim, sad je i definitivno da će mladi stručnjak na toj poziciji biti do leta 2020. godine. Glavni cilj u tom periodu biće mu plasman na Evropsko prvenstvo.

Zaslužan za uspeh

Biće to prve kvalifikacije koje će voditi kao selektor, dok je one za Mundijal izneo kao pomoćnik Slavoljuba Muslina. Međutim, Bjeković smatra da je Krstajićev doprinos i tada bio ogroman.

- Svi koji su upućeni u rad znaju koliko je Krstajić zaslužan za plasman na Mundijal. Apsolutno sam uveren da je sposoban da iznese kvalifikacije za EP. Od povratka sa Svetskog prvenstva pričao sam da on mora da ostane selektor - zaključio je Bjeković.

Tagovi: