06.09.2018.

23:01

Foto:

Sport

NAUČI JEZIK ILI PAKUJ KOFERE! Klop sprema šut kartu za igrače sa slabim engleskim

Ovu dosadašnju nepoznatu naviku nemačkog stručnjaka otkrio je bivši Liverpulov tutor za engleski jezik Alan Redmond.

Klop insistira na znanju engleskog jezika i to mu je izuzetno važno. Iz iskustva znam da su u njegovom timu najbolji igrači oni koji pokažu sklonost ka učenju jezika zemlje u čijoj ligi igraju - rekao je Redmond za engleske medije, a onda podsetio kako su prolazili oni koji su kuburili sa tim:

Neću da navodim imena, ali mogu da se setim sedam ili osam situacija u kojima su novi igrači došli u klub i nisu bili zainteresovani da uče jezik. Obično se događalo da već u prvom ili drugom narednom prelaznom roku odu iz kluba - izjavio je Redmond.

On je istakao da poznavanje pre svega glagola igra veliku ulogu.

- Kada igrač dođe i ne razume dobro engleski, a to se ponekad događa, onda on pokušava da nađe bilo koji način da shvati šta mu saigrači govore. Da bi uspeo, trudi se da uoči jednu ili dve reči u rečenici, a to su uglavnom glagoli, a potom da na osnovu njih stekne bar širu sliku o čemu mu govore - rekao je Redmond.

Kako prenose britanski mediji, trenutno najviše problema sa engleskim imaju novajlije Fabinjo i Nabi Kejta, dok se Brazilac Alison savršeno uklopio, mada ne dolazi sa tog govornog područja, priča izuzetno tečno.

Tagovi: