Autor: Informer.rs

19.10.2018.

21:24

Foto:

Sport

DE LAURENTIS ŽESTOKO OPTUŽIO POLITIČARE U ITALIJI: Smotali ste pare i izgradili loše stadione

On se vratio na 1990. godinu i Svetsko prvenstvo u ovoj državi, u kome vidi ključ problema, jer je ogorman novac koji je služio u svrhu izgranje stadiona otišao u različite malverzacije tadašnjih političara, a da su stadioni trpeli zbog toga.

Stadioni su napravljeni za fudbal, ne za atletiku. Krivi su oni koji vode politiku. Država je za Svetsko prvenstvo 1990. ukrala novac, i napravila loše stadione. Italija treba da bude u rukama preduzetnika, političari nikada nisu razumeli ovu zemlju - iskren je bio De Laurentis.

Povod za ovu priču je svakako višemesečni spor između njega i čelnika Napulja u vezi sa rekonstrukcijom "San Paola", a čak se spominjalo i igranje mečeva Lige šampiona u Bariju, ali je UEFA navela da stadion gde je Crvena zvezda postala evropski prvak ne ispunjava uslove igranja nekog međunarodnog takmičenja.

De Laurentis je izjavio i da je Univerzijada pre dve godine usporila tok doterivanja stadiona Napolija, koji je prema mišljenju njegovog prvog čoveka, nalik na wc šolju.

Tagovi: