26.10.2018.

09:59

Foto:

Sport

OBRADOVIĆ NEMA POJMA ŠTA ZNAČI REČ PUČ! Milivojević: To ne može jedan pomoćnik da smisli i izjavi

Milivojević je ubeđen da je izjava bivšeg fudbalera Partizana nelogična iz ugla pomoćnog trenera budući da je svojstvena vojnoj, a ne fudbalskoj terminologiji.

Reč puč retko čujem, a to je u temama koje nemaju veze s fudbalom. To je jaka i teška reč. To je vojna reč, praktično državni udar. Kakve to veze ima s fudbalom? Sama ta reč ti govori da to ne može jedan pomoćni trener da smisli i izjavi. Odgovorno tvrdim, pomoćni trener Obradović to nije izjavio - naveo je Milivojević u opširnom intervjuu za Mozart Sport.

On je naveo da je smena bivšeg selektora Slavoljuba Muslina čist promašaj, kao i odluka njegovog naslednika Mladena Krstajića da ne povede na Svetsko prvenstvo u Rusiju pojedine igrače koju su bili prisutni tokom čitavih kvalifikacija i priznao da mu se vrzmalo u glavi da napusti ekipu pre meča protiv Brazila.

SA ONIMA KOJI LAŽU I IZMIŠLJAJU - NIKAD VIŠE! Luka Milivojević se ne vraća u reprezentaciju!

- Padalo mi je na pamet da odem ako bi se desilo nešto sam mislio da se dešava. Nešto što je teško reći. I odgovoriti. Ali neke druge stvari tu ne piju vodu. Na primer, nešto što svi znamo a mnogi neće da kažu - smena selektora posle dolaska na prvenstvo. To se ne radi, to nije logično. To se dešava samo u malim reprezentacijama gde fudbal nije prioritet i gde su prioriteti nešto drugo. Smena selektora je bila potpuni promašaj - iskren je bio Milivojević.

On je ubeđen da su izmišljani razlozi za nepozivanje pojedinih igrača u reprezentaciju poput povrede Matije Nastasića za koju smatra da nema veze sa istinom.

Postoji grupa od nas 24-25 koji smo izgurali kvalifikacije. Tadašnji selektor je postepeno ubacivao po jednog mladog igrača i lagano ih adaptirao. Ali srž ekipe nije menjao. A mi na Svetskom prvenstvu imamo devet novih igrača?! To nema logike. Gde su igrači koji su izneli kvalifikacije? Ne mislim na nas 11 što smo skoro stalno igrali - rekao je Milivojević i preša na konkretna imena:

- Gde je Mijat Gaćinović koji je dao dva jaka važna gola u kvalifikacijama i igrao dosta dobro? Gde su Nikola Maksimović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović... Mnogo igrača je zaslužilo da ide u Rusiju. Gde je Nastasić? Za njega je rečeno da je povređen a ja vam garantujem da nije bio povređen. Gde je Nemanja Maksimović? Dečko koji je cele kvalifikacije bio uz nas, pravi profesionalac - rekao je Milivojević.

On je dodao da razume pojedine saigrače iz reprezentacije koji se ne oglašavaju, objašnajvajući njihov postupak rečima da ne žele da se zameraju, a izjavio je i da je ubeđen da Predrag Rajković i Saša Lukić nisu izgovorili reči koje su prenete u medijima.

Tagovi: