29.12.2018.

21:21

Foto:

Sport

TONČEV ŽESTOKO UZVRATIO STOJKOVIĆU: Ti primaš platu pola miliona evra, a moj golman samo 1.500

Poznata je netrpeljivost koja vlada između Radničkog i Partizana, a u ovoj sezoni je poprimila i jače razmere jer je niški superligaš razdvojio večite rivale na tabeli domaćeg šampionata.

Stojković se aludirajući na očiglednu pomoć sudija u uspesima Radničkog vratio u vreme dominiranja ozloglašenog Obilića, što se nikako nije dopalo Tončevu, koji se osvrnuo na platu nekadašnjeg reprezentativnog golmana.

- Kako taj isti gospodin ima 500.000 evra platu, a moj golman ima 1.500 evra? Iz kojih to jakih sredstava idu te pare? - zapitao se Tončev u intervjuu za Telegraf pa nastavio:

- Ja ne znam da li je to njegov lični stav ili nije, ali znam da kod mene fudbaleri u ugovoru imaju da ne mogu da pričaju šta hoće i kako hoće u javnosti. Da li Mesi može da komentariše šta rade Real i Viljareal? U ugovoru svakog profesionalca piše da javnu reč ima klub. Izlazak pojedinca u medije je dokaz šta se dešava u tom klubu. Nisu Radnički, Tončev ili neko drugi krivi za to što se dešava kod njih. Kao, na primer, što je ovaj štrajk - rekao je Tončev.

PREŽIVELI SMO OBILIĆ, PREŽIVEĆEMO I RADNIČKI! Stojković osuo paljbu po Nišlijama, Zvezdi, sudijama...

Prvi čovek drugoplasiranog tima na tabeli Superlige Srbije smatra da je ljubomora veliki razlog zašto iz nekih krugova dolazi nipodaštavanje rezultata Radničkog.

- Mnoge u Srbiji boli uspeh Radničkog iz Niša, ali na njihovu žalost Radnički je dete koje se tek rodilo. To je proces koji nikada više ne može biti zaustavljen. Svuda u Evropi i svetu postoje fudbalski klubovi i lige u kojoj ne igraju samo dva tima. Proces igranja fudbala u svetu je izmišljen da postoje lige od najmanje 12 klubova pa sve do 20. I Radnički Niš je postao jedan od klubova koji je ozbiljan konkurent, ne samo za Kup kao što neki konkurenti kažu. Pričaju da tu postoje neki dogovori ko će uzeti Kup, a ko prvenstvo. Ne znam ni kako to da nazovem. Kao da smo na pijaci i  da kažu ''dajte mi 200 grama ovoga ili onoga - naveo je Tončev.

On je potvrdio da je Nenad Lalatović i dalje trener Radničkog, iako može da ide u slučaju dobre ponude.

Tagovi: