03.01.2019.

17:00

Foto:

Sport

(VIDEO) BITKA ZA TITULU U ENGLESKOJ! Mančster siti i Liverpul igraju derbi Premijer lige!

Današnji meč donosi duel trećeplasiranog tima na tabeli i lidera Premijer lige, po mnogima dve najkvalitetnije ekipe ne samo na Ostrvu već i u čitavoj Evropi. Domaćin je aktuelni šampion Engleske, koji je veći deo sezone proveo na čelu tabele, ali je mini kriza i tri poraza od Čelzija, Lestera i Kristal palasa izbacila u prvi plan "crvene" sa Enfilda.

Ekipa Jirgena Klopa nalazi se u naizgked nezaustavljivoj seriji i sa sedam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala ulazi u derbi. Totenhemov trijumf prvog dana nove godine izbacio je londonski tim na drugo mesto, ali svi se slažu da su upravo dva večerašnja rivala glavni pretendenti za titulu.

SVI ČEKAMO VELIKI DERBI 3. JANUARA! Gvardiola: Ako izgubimo od Liverpula - GOTOVO JE!

Menadžeri dva kluba nisu štedeli komplimente na račun rivala, ali se obojica slažu da će Liverpul biti u velikoj prednosti pred nastavak sezone ukoliko se neporažen vrati iz Mančestera. Prvi ovosezonski meč na Enfildu završen je iznenađujuće bez golova, kada je krilni napadač gostiju Rijad Marez propustio šansu utakmice, promašivši penal u završnici meča.

VEROVATNI SASTAVI TIMOVA

Mančester siti (4-3-3): Ederson - Voker, Stouns, Laport, Zinčenko - Bernardo, Fernandinjo, Silva - Sterling, Sane, Aguero.

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Henderson, Keita - Firmino, Mane, Salah.

Tagovi: