Autor: Informer.rs

30.01.2019.

20:20

Foto:

Sport

(VIDEO) ISTORIJSKA BRUKA ROME! Fiorentina uništila "vučicu" i plasirala se u polufinale Kupa!


Fiorentina je posle prvih 45 minuta utakmice vodila sa 3:1 i praktično obezbedila naredno kolo Kupa Italije. U nastavku utakmice viola je samo dotukla "vučicu", kojoj je ovo najgori poraz u Kupu Italije.

Povela je "viola" već posle sedam minuta igre pogotkom Kijeze, a samo desetak minuta kasnije isti igrač je duplirao prednost. 

Pre isteka pola sata igre Roma je uspela da smanji minus zahvaljujući srpskom reprezentativcu Aleksandru Kolarovu. El Šaravi je uposlio Srbina koji je sa ivice kaznenog prostora  raspalio po lopti koja je završila u golu za 2:1.To je bilo sve do gostiju.

Samo pet minuta kasnije "vučica" je ponovo bila dva gola u minusu. Mjurijel je prednost ljubičastih povećao na 3:1. Benasi je nastavio da puni mrežu gostiju u drugom delu utakmice. 

Džeko je u 72. minutu dobio crveni karton i olakšao posao domaćinu. Kijeza je sjajan meč krunio het-trikom, dok je do kraja mrežu vučice napunio Simenone sa dva gola za konačnih 7:1.

Fiorentina čeka boljeg iz duela u Bergamu, između Atalante i Juventusa, Milan je u polufinalu, čeka boljeg iz  duela Intera i Lacija.

Tagovi: