12.02.2019.

07:15

Foto:

Sport

SRPSKI FUDBALER NA METI RASISTA! Vlahoviću vikali "Gov*ivi cigane"!

"Viola" je taj duel dobila sa 2:1 u gostima, i to baš zahvaljujući golu srpskog fudbalera, kojem su navijači u više navrata skandirali "Go*njivi Ciganine" (Zingaro di merda). Bivši igrač Partizana se uopšte nije obazirao na prozivke i u 20. minutu je zatresao mrežu za 1:0, čime je značajno doprineo bitnoj pobedi svog tima, koji je sa ova tri boda pretekao Torina na drugoj poziciji i trenutno ima jedan više.

Funkcioneri Fiorentine, koji su bili u pratnji mladog tima, tražili su od glavnog sudije i delegata na meču da unese u zapisnik vređanje Vlahovića na etničkoj osnovi.

Ovo, naravno, nije prvi put da su Srbi na meti rasista među Italijanima, a jedan od onih koji je na svojoj koži to više puta osetio je i srpski trener Siniša Mihajlović, i to baš dok je bio trener Torina. Popularnog Mihu, sada trenera Bolonje, Ciganinom su nazivali navijači Juventusa, a pristalice Torina tada su bile prve koje su osudile takvo ponašanje. Ipak, sada rade isto, pa se očekuje da klub bude kažnjen.

I srpski reprezentativac iz redova Lacija Sergej Milinković-Savić u decembru prošle godine bio je na meti uvreda, ali od navijača svog kluba. Naime, pristalice "nebesko-plavih" razvile su transparent "Milinković Ciganin" jer su bile besne što je mladi igrač u lošoj formi, iako se pričalo da vredi 100 miliona evra, a Lacio sve lošije plasiran na tabeli Serije A.

Tagovi: