Autor: Informer.rs

02.03.2019.

08:27

Foto:

Sport

(VIDEO) ŠTA JE OVO LJUDI? Čak 329 poena, ČETIRI PRODUŽETKA, treća najefikasnija NBA utakmica u istoriji!

Drama je trajala do kraja, a Bulsi su do trijumfa došli zahvaljujući mirnoći i boljoj koncentraciji u ključnim momentima u finišu utakmice. Posle prvih 48 minuta bilo je 124:124 nakon slobodnih bacanja  Portera. Jang je položio sa zvukom sirene za drugi produžetak, a Arkidiakono pogodio trojku za treći. U tom trećem produžetku svi su već bili toliko umorni da niko nije uspeo da pogodi tokom poslednjeg minuta srljali su iz greške u grešku.  Bulsi su ipak u završnicu četvrte četvrtine ušli sa prednošću  naterali domaćine na faul te su s linije za slobodnih bacanja overili pobedu. 

Briljirao je kod domaćih Tre Jang sa čak 49 poena i 16 uhvaćenih lopti, dok je na drugoj strani fantastičan bio Zek Lavin. Pored 47 poena, imao je po devet skokova i asistencija.

Pored Lavina u ekipi Čikaga Markanen je dodao 31, koliko je imao i Porter. 

Atlanta i Bulsi odigrali su treću najefikasniju utakmicu u istoriji NBA lige. Više je koševa palo samo na utakmicama sa početka osamdesetih godina prošlog veka ne računajući Ol-star.Rekordna je i dalje utakmica Detroita i Denvera iz 1983. godine, koja je nakon tri produžetka završila 186:184, a godinu ranije, takođe nakon tri produžetka, San Antonio je pobedio Milvoki 171:166.

Tagovi: