Autor: Informer.rs

03.04.2019.

19:27

Foto:

Sport

TADIĆ OTKRIO KAKO JE SRUŠIO REAL! Preživeli smo tri rata, žestoko smo bombardovani, borba me je spremila

Svi su čuli za skoriju istoriju moje zemlje. Preživeli smo tri rata i stalno se borili protiv nekoga. Ratovi su ostavili velikog traga na nas mlađe. Bili smo žestoko bombardovani i to je ostavilo ožiljke. Fudbal je bio idealan beg od realnosti. Takva teška vremena vas ojačaju kao osobu. Nekada ne možete da računate da će vam neko drugi pomoći i morate da se oslonite samo na sebe. Ta borba u mladosti mi je pomogla da ojačam i na neki način me pripremila za utakmice kao što je bila ona u Madridu - rekao je Tadić.

On je nastavio u istom ritmu.

Zbog tih ratova, imidž Srbije u svetu nije baš najbolji i zato je sport bitan kao sredstvo da se ta slika popravi. Novak Đoković je najbolji ambasador Srbije. Pokazuje kakvi su zaista Srbi. Otvorenog srca, jakog karaktera i dobrog mentaliteta. Uvek kažemo ono što mislimo i sviđa mi se ta direktnost. Sportisti poput Novaka ili mene mogu da inspirišu nove generacije mladih Srba.

Sjajni vezista još jednom se prisetio noći u kojoj je razbio Real u Ligi šampiona.

Došao sam u Ajaks zbog takvih stvari. Real i Ajaks su mi bili omiljeni klubovi kada sam odrastao u Srbiji. Zato su utakmice protiv Reala bile tako posebno bitne za mene. Nisam smeo da dopustim sebi neuspeh. Ostvario se san dečaka iz Srbije koji je na Real i Ajaks gledao kao konačnu fudbalsku sreću. Moramo biti svesni da smo protiv Reala na Bernabeu pokazali nešto spektakularno. Ajaks je veliki, ali Real je najveći na svetu - zaključio je Tadić.

Tagovi: