06.04.2019.

13:42

Foto:

Sport

TRI STRAŠNA DERBIJA! Goreće Evropa zbog fudbala!

Bajern će na "Alijanc areni" dočekati prvoplasiranu Borusiju iz Dortmunda (18.30, Eurosport 2), koja mu beži dva boda, dok će Atletiko Madrid protiv lidera Barselone na "Kamp Nou" (20.45, Sport klub 1) pokušati da smanji zaostatak na pet bodova.

"Milioneri" oslabljeni

Takođe, italijanski velikani Juventus i Milan sudariće se u Torinu (18.00, Arena sport 2), a taj meč od veće je važnosti za "roso-nere", koji se bore za četvrto mesto u Seriji A i plasman u Ligu šampiona naredne sezone. "Stara dama" će biti bez rovitog Kristijana Ronalda, ali je već obezbedila osmu uzastopnu titulu.

Fanovi Borusije veruju da njihovi ljubimci konačno mogu da prekinu šestogodišnju dominaciju Bajerna. U prvom okršaju ove sezone, "milioneri" su na svom terenu slavili sa 3:2 posle sjajnog preokreta. Trener ekipe iz Dortmunda Lusijan Favr imaće problema prilikom sastavljanja tima, jer zbog povrede neće moći da računa na najboljeg strelca Paka Alkasera, kao ni desnog beka Ašrafa Hakimija.

Informer

- Moramo da odigramo savršen meč, bez greške, kako bismo imali šansu da dobijemo Bajern. Međutim, ko god da pobedi, šampionska trka neće definitivno biti rešena. Ima još mnogo utakmica do kraja, sve je otvoreno - kaže Favr.

TAKO JE I JEDINO LOGIČNO! Mesi do kraja karijere u Barseloni!

Veći pritisak definitivno je na Bavarcima, pogotovo na treneru Niku Kovaču, koji nije opravdao velika očekivanja.

- Niko nije verovao da ćemo se vratiti u trku i da ćemo stići devet bodova zaostatka. Mi smo borci, želimo titulu, ali neće biti smak sveta ni ako ove sezone ne budemo šampioni - poručuje Hrvat.

Pobednički karakter

Mnogi su Barsu videli na tronu Primere, ali posle njenog remija sa Viljarealom (4:4), sada Atletiko ima šansu da zakomplikuje trku.

- Jasno smo stavili do znanja da nam je trofej u prvenstvu prioritet. Naš tim ima pobednički karakter, nikada se ne predajemo. I dalje imamo lepu prednost na tabeli, potrudićemo se da je zadržimo i posle vikenda - naglašava Luis Suarez, napadač Barse.

Poslednja prilika za Gatuza

Čelnici Milana gube strpljenje za trenera Đenara Gatuza (41), a porazi od Intera i Sampdorije, kao i remi sa Udinezeom doveo je nekadašnjeg asa "roso-nera" pred otkaz. Novi direktor kluba Ivan Gazidis već razmišlja o sledećoj sezoni, a u slučaju da se obezbedi plasman u Ligu šampiona, pokušaće na klupu da dovede Mauricija Poketina (47). Argentinac vodi Totenhem već pet sezona, a ima ugovor do 2023. godine.

Tagovi: