Autor: Informer.rs

17.04.2019.

22:56 >> 22:54

Foto:

Sport

(VIDEO) ŠTA ĆE TI KEJN, KAD IMAŠ ŠPANSKOG SUPERMENA LJORENTEA! Zezali su ga, vređali, a onda je postao HEROJ! Liverpul, lako protiv Porta!

 

Ekipa Maurisija Poketina uspela je da obrani 1:0 iz Londona i na neverovatan način dođe do plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi. Neverovatna drama viđena je na "Etihadu" gde su dve ekipe navijačima priredile senzaciju.

NAJJAČA MOGUĆA EMOCIJA! Ovo je dokaz da je Ajaksov gol DAR SA NEBA!

U prvih 11. minuta viđeno je čak četiri pogotka, po dva na obe strane. Prvo je zapucao Sterling u četvrtom minutu, da bi Hjong min Son sa dva brza pogotka doneo veliku radost gostima (7. i 10. minut). Nisu se propisno ni poradovali "pevci", a samo 60 sekundi kasnije stigao je odgovor Bernarda Silve.

To je samo bila najava neverovatne senzacije. Sterling je u 21. minutu doneo nadu domaćima da uz još jedan gol dođu do plasmana u polufinale. San o tome priredio im je Kun Aguero u 59. minutu i tada se činilo da je sve gotovo i da će Siti na megdan Ajaksu, međutim...

Neverovatni Fernando Ljorente koji je ušao u igru u 41. minutu umesto povređenog Muse Sisoka u 77. minutu priređuje senzaciju i donosi povoljan rezultat gostima. Zezali su ga svi, pričali da je dao više autogolova nego golova (za dve sezone u Totenhemu ovo mu je bio tek treći gol, a dao je i jedan svom golmanu). 

Ni tu nije bio kraj drami. Sterling je postigao gol u 93. minutu, svi su se radovali, vladalo je oduševljenje na "Etihadu", ali je VAR snimak pokazao da je ofsajd i Totenhem je mogao da slavi.

IZBACILI REAL I JUVENTUS I NEĆE STATI! Tadić ima jaku poruku!

Fudbaleri Liverpula dokrajčili su ekipu Porta u Portugalu i nakon 2:0 u Engleskoj stigli do novog trijumfa na gostovanju (1:4).

Nisu imali šta da izgube domaći pa su od starta krenuli agresivno i već u uvodnih nekoliko minuta promašili nekoliko izglednih prilika. Kazna je stigla u 26. minutu kada je Sadio Mane pogodio za vođstvo gostiju i već tada je bilo jasno da Porto ne može do polufinala.

Mohamed Salah samo je dodatno zagorčao život Portugalcima u 69. minutu i povećao prednost, a do kraja utakmice domaćin je uspeo preko Militaa da dođe do počasnog pogotka, ali su ih kasnije dokusirili Roberto Firmino u 77. i Virdžil van Dajk koji je postavio konačan rezultat u 84. minutu utakmice.

Sada je sve jasno, Liverpul ide na megden Barseloni, a Ajaks našeg Dušana Tadića pokušaće da napravi još jedan podvig i eliminiše Totenhem u borbi za finale.

MANČESTER SITI - TOTENHEM 4:3

Stadion: Etihad, Sudija: Dženajt Čakir (Turska)

Strelci: 1:0 Sterling u 4. minutu, 1:1 Son u 7. minutu, 1:2 Son u 10. minutu, 2:2 Silva u 11. minutu, 3:2 Sterling u 21. minutu, 4:2 Aguero, 4:3 Ljorente u 72. minutu

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Kejta, Vajnaldum - Salah, Origi, Mane.

Porto: Kasiljas - Militao, Feipe, Pepe, Teljes - Otavio, Danilo, Erera - Korona, Marega, Brahimi.

PORTO - LIVERPUL 1:4

Stadion: Dragao, Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Strelci: 0:1 Mane u 28. minutu, 0:2 Salah u 65. minutu, 1:2 Militao u 69. minutu, 1:3 Firmino u 77. minutu, 1:4 Van Dajk u 84. minutu

Mančester siti: Ederson - Voker, Kompani, Laport, Mendi - De Brujne, Gundogan, David Silva - Sterling, Ageuro, Bernardo Silva.

Totenhem: Loris - Tripije, Aldervajreld, Vertongen, Rouz - Sisoko (od 40. Ljorente), Vanjama - Eriksen, Ali, Moura - Ali

Tok mečeva:

KRAJ! DALJE IDU TOTENHEM I LIVERPUL!

90+3 - KAKVA LUDNICA U MANČESTERU! STERLING JE DAO GOL, SVI SU GA PROSLAVILI, ALI JE SUDIJA ČAKIR PROVERIO VAR SNIMAK I DOSUDIO OFSAJD!

84. minut - GOOOOOL! VAN DAJK! Liverpul se sada poigrava sa Portom!

77. minut - GOOOOOL! Firmino postiže treći gol za Liverpul!

73. minut - GOOOOOOL! TOTENHEM IMA REZULTAT ZA PROLAZ, POGODIO JE LJORENTE! Proverio je sudija Čakir na VAR snimku da li je Španac igrao rukom, ali se divelo da ga je lopta pogodila u kuk!

69. minut - GOOOOOOOL! Militao stiže do počasnog pogotka!

65. minut - GOOOOOOL! LIVERPUL ZAVRŠAVA POSAO! Mohamed Salah stavlja tačku na duel u Portugalu!

64. minut - Porto dominira na "Dragao", ali nikako da postigne pogodak.

59. minut - GOOOOOOOL! AGUERO VODI SITI U POLUFINALE! Odličnu loptu dobio je Argentinac od De Brujnea iz bez oklevanja je poslao u mrežu gostiju!

55. minut - Sjajan šut Kevina de Brujnea, ali brani Ugo Ljoris.

51. minut - Kakvu priliku je propustio Sterling, umalo 4:2.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Engleskoj i Portugalu.

POLUVREME! Siti i Liverpul vode!

40. minut - Povreda Muse Sisoka, ulazi Fernando Ljorente u igru.

28. minut - GOOOOL! LIVERPUL VODI, MANE! Sjajna timska akcija "Redsa" kojom su možda i overili plasman dalje.

24. minut - Nekadašnji kapiten Barselone Karles Pujol najbolje je opisao razvoj situacije u Engleskoj:

21. minut - GOOOOOL! LUDILO U MANČESTERU, STERLING ZA VOĐSTVO DOMAĆINA!

18. minut - Smirila se situacija u Mančesteru nakon uvodnog spektakla. U Portugalu domaći idu na sve ili ništa, ali ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

11. minut - GOOOOLLLLLL! Šta se ovo dešava! Siti je izjednačio, strelac je Bernardo Silva - 2:2!

10. minut - GOOOOOOLLLLL! Kako se vratio Totenhem! Son je na gotovo isti način kao samo tri minuta ranije doneo preokret svom timu - 1:2!

7. minut - GOOOOOOLLLLL! Neće se Totenhem tako lako predati! Son je odmah uzvratio 1:1!

4. minut - GOOOOOOOOOLLLLL - Kakav početak Sitija! Sterling je postigao sjajan gola za 1:0!

1. minut - Utakmice su počele!

20.50 - Liverpul, bar na papiru, čeka lak zadatak protiv Porta, a da li će zaista tako i biti ostaje da vidimo.

20.46 - Sve je spremno za početak, najazanimljivije trebalo bi da bude u Mančesteru gde se "građani" nadaju prolazu nakon poraza u Londonu od Totenhema sa 1:0.

20.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš mečevima četvrtfinala Lige šampiona između Mančester sitija i Totenhema, odnosno Porta i Liverpula. "Pevci" brane 1:0 iz prvog meča dok je pred Portugalcima težak zadatak i pokušaj nadoknađenja 2:0 iz Liverpula. Pratite uz informer.rs uživo dešavanja iz Engleske i Portugala.

Tagovi: