Autor: Informer.rs

26.04.2019.

22:50

Foto:

Sport

(VIDEO) DE KOLO IZREŠETAO ŠPANCE, CSKA preokretom do Fajnal-fora! Pešićeva Barsa izborila majstoricu

Baskonija je tri četvrtine bila bolji u nekoliko navrata imala je maksimalnih "+11", ali Armejci su u poslednjoj deonici overili vizu za Fajnal-for, osmi uzastopni.

CSKA je predvodio Nando de Kolo sa 27 poena  uz po skoka, asistencije i ukradene lopte, 18 je dodao Kori Higins, a 15 Nikita Kurbanov uz 7 skokova. Najefikasniji u timu Baskonije bio je Vensan Porije sa 21 poena uz 5 skokova, 16 je dodao Patrisio Garino, 12 je ubacio Johanes Vojtman, a 11 Tornike Šengelija.

CSKA se pridružio Fenerbahčeu i Real Madridu koji su ranije izborili mesto na F4, a poslednji član kvarteta koji će se boriti za evropsku kurnu se bira u duelu između Anadolu Efesa i Barselone (2-1).


Barselona je nakon debakla u trećoj utakmici, uspela da upiše trijumf, slavili su puleni Svetislava Pešića sa 82:72 protiv Anadolu Efesa. Pešićeva četa uspela da opstane u seriji, sada je 2:2, A majstorica će se igrati u Istanbulu naredne nedelje.

Katalonski sastav je sa 19 poena predvodio Kajl Kjurik, pratili su ga Ante Tomić sa 13 poena,  Serafan i Singlton sa po 12 poena. Kod Efesa 20 poena imao je Larkin, 17 je dodao Simon, 11 je ubacio Moerman, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Buboa. Vasa Micić je bio ispod očekivanog, po četiri poena, skoka i asistencije.

F4 je na programu 17-19. maja u Vitoriji.

Tagovi: