Autor: Informer.rs

02.05.2019.

22:56 >> 22:52

Foto:

Sport

(VIDEO) NEKA SE AJNTRAHTOVA BAJKA PRIČA U LONDONU! Jović pogodio, ali su "plavci" imali odgovor! Arsenal jednom nogom u finalu!

 

Sve je sjajno počelo po ekipu iz Frankfurta. Pretili su u nekoliko navrata preko boka sjajnim prodorima Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića, a nagrada za dobru igru stigla je u 23. minutu kada je Kostić sjajno uposlio Luku Jovića, a napadač sjajno reagovao i glavom pogodio desni deo gola Kepe Arizabalage za veliku radost domaćih navijača.

(VIDEO) JOVIIIIIĆ! Srbin "načeo" Engleze za delirijum u Frankfurtu!

Videlo se da je raspoložen za igru Lofrus Čik u tim momentima. Nekoliko puta je mladi Englez pretio domaćoj ekipi, a bio je akter najbolje prilike gostiju koja je pretvorena u pogodak. Vezista je proigrao Španca Pedra Rodrigeza koji je matirao Kevina Trapa i taman pred odmor doneo izjednačenje plavcima.

U nastavku igre bilo viđeno je pravo nadmetanje dva rivala. Čini se da je Čelsi bio opasniji jer je ponovo pretio Loftus Čik, ali nikako nije uspevao da se upiše u strelce. Sjajnu priliku imao je i David Luiz koji je iz slobodnog udarca 30 minuta pre kraja meča raspalio po lopti, ali je pogodio prečku i najavio konačan rezultat. Odluka pada u Londonu.

Na drugoj strani u drugom polufinalnom meču Arsenal je slavio protiv Valensije sa 3:1 posle preokreta. "Topdžijama" je trebalo svega osam minuta da sa 0:1 dođu do 2:1 i ostvare pozitivan rezultat pred revanš na "Mestalji".

REAL POSLAO PRVU PONUDU ZA JOVIĆA! Nemci nisu zadovoljni, traže OGROMNU CIFRU!

Gostima je prednost doneo Muktar Diakabi u 11. minutu, ali je odlični Aleksandre Lakazet prvu u 18. minutu kaznio promašaje Danijela Pareha i Gonsala Gedeša i doneo izjednačenje, a u 26. prednost londonskom timu, a sjajni Obamejan doneo je pobedu svom timu i obezbedio im mnogo mirniji revanš golom u nadokndi drugog dela igre.

AJNTRAHT - ČELSI 1:1

Jović u 23. minutu za Ajntraht - Pedro u 45. minutu za Čelsi

Stadion: Komercbank arena, Sudija: Del Sero (Španija)

Ajntraht: Trap - Abraham, Hasebe, Hintereger - Da Košta, Rode, Fernandeš (od 73. Pasijensija), Falete - Gaćinović, Jović, Kostić.

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Luiz, Kristensen, Emerson - Kante, Žoržinjo, Loftus-Čik - Pedro, Žiru, Vilijan (od 61. Azar).

ARSENAL - VALENSIJA 3:1

Lakazet u 18. i 26. minutu i Obamejan u 90. minutu za Arsenal - Diakabi u 11. minutu za Valensiju

Stadion: Emirejts stadion, Sudija: Klemon Turpan

Arsenal: Čeh - Najls, Košćelni, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Džaka, Genduzi (od 58. Gendouzi), Ozil (od 75. Mktarijan) - Obamejang, Lakazet.

Valensija: Neto - Gabrijel, Garaj, Diakabi, Ronkalja - Pićini, Soler (od 71. Vas), Pareho, Gaja - Guedeš (od 71. Gameiro), Rodrigo.

90. minut - GOOOOOOL! Obamejang stavlja tačku na meč u Londonu!

77. minut - Ponovo Luiz u šansi, ali brani Trap!

75. minut - Probao je prvo Loftus Čik, a onda i Eden Azar, ali su se ponovo provukli domaći.

73. minut - Pareho je imao priliku za izjednačenje, ali je sjajan Čeh.

72. minut - Velike probleme Ajntrahtu pravi Loftus Čik. Ponovo je nanizao nekoliko domaćih igrača, ali nije uspeo da uputi udarac.

66. minut - U Londonu je mirno, deluje kao da su obe ekipe zadovoljne trenutnim rezultatom. 

60. minut - Kakav šut Davida Luiza! Raspalio je Brazilac po lopti, ali je ona završila na prečci!

55. minut - Sjajna prilika za "plavce". Odlično su kombinovali gosti, ali je Loftus Čik sve upropastio i loše zahvatio loptu prilikom šuta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme mečeva u Nemačkoj i Engleskoj.

POLUVREME! Jović je načeo Engleze, ali je Pedro u poslednjem minutu doneo izjednačenje! Lakazet u Londonu doneo preokret protiv Valensije!

45. minut - GOOOOOOL! Sjajan gol Pedra nakon dodavanja Loftusa Čika, 1:1!

42. minut - Odlična šansa za Čelsi. Šutirao je Loftus Čik, ali je lopta prošla pored gola.

36. minut - Umalo 2:0 za Ajntraht! Ostao je kratak sada Hasebe u skoku. Obamejang je promašio treći gol Arsenala, šutirao je preko gola.

26. minut - GOOOOOOL! Lakazet za potpuni preokret Arsenala!

23. minut - GOOOOOOOOOL! JOVIIIIIIIĆ! VODI AJNTRAHT!

21. minut - Dobra šansa za Nemce. Lopta se odbila do Abrahama koji šutira preko gola, opasno prete domaći.

18. minut - GOOOOOOOL! Lakazet posle asistencije Obamejanga poravnava rezultat!

18. minut - Odličan napad Ajntrahta, ali je Luka Jović ostao kratak u dobroj situaciji.

16. minut - Umalo 0:2 u Londonu. Prvo je probao Danijel Pareho, ali je Čeh odbranio, a onda Gonsalo Gedeš šutirao preko gola. Opasno preti Valensija.

11.minut - GOOOOOOOOL! Valensija vodi! Mutar Diakabi dovodi goste u vođstvo!

9. minut - Valensija prva preti u Londonu. Garaj je pokušao glavom, ali je imao sreće Čeh, lopta je prošla malo iznad prečke.

3. minut - Prva prilika za Čelsi, probao je Ngolo Kante, ali je lopta otišla pored gola.

1. minut - Utakmice su upravo počele!

20.45 - Sa druge strane Ajntraht i Čelsi do sada nisu odigrali nijedan zvaničan meč. U prijateljskom susretu 2010. godine Nemci su slavili sa 2:1 i to je bio jedini okršaj ove dve ekipe.

20.36 - Arsenal i Valensija do sada su se susretali samo pet puta. Španci su tri puta pobeđivali, dok je Englezima to pošlo za nogom samo jednom, a odigran je i jedan remi.

20.31 - Stadion Frankfurta spreman je za još jedan spektakl:

20.25 - Tu su i igrači Čelsija koji će pokušati da u Nemačkoj ostvare pozitivan rezultat:

20.20 - Spreman je "srpski Ajntraht" za okršaj sa Čelsijem:

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvim utakmicama polufinala Lige Evrope između Ajntrahta i Čelsija, odnosno Arsenala i Valensije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Nemačke i Engleske.

Tagovi: