Autor: Informer.rs

05.05.2019.

13:56

Foto:

Sport

POZNATO 12 UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA! Banetov Zenit u prvom šeširu, a evo kako može da mu se pridruži Tadić!

I u narednom izdanju Lige šampiona učestvovaće 32 tima, raspoređenih u osam grupa sa po četiri ekipe. Kao i dosad, prve dve idu u nokaut fazu, posle čega sledi razigravanje sve do finala 30. maja na "Ataturk" stadionu u Istanbulu.

Naredne sezone u eliti će igrati  Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid iz Španije, Mančester siti, Liverpul iz Engleske, Juventus i Napoli iz Serije A, Bajern, Borusija Dortmund i Lajpcig iz Nemačke, Pari Sen Žermen iz Francuske i  Zenit, kloji je u subotu overio šampionski trofej u Rusiji.

Preostali učesnici dobiće se u završnicama prvenstava kao i kroz kvalifikacije, kroz koje  može samo šest timova: četiri kroz stazu šampiona, gde će učestvovati prvak Srbije, te dva kroz putanju pratilaca.

Informer

 

Kako se bliži kraj sezone jasno je da će u prvom šeširu biti: Barselona, Juventus, Pari Sen Žermen i Zenit kao prvaci država koje nose najjači koeficijent. Njima će se pridružiti najbolji tim Nemačke - najverovatnije Bajern, pošto ima četiri boda više od Dortmunda dva kola pre kraja, kao i prvak Premijer lige - Mančester siti ili Liverpul - vodi se mrtva trka. Preostala dva od ukupno osam mesta popuniće osvajači Lige šampiona i Lige Evrope, jer UEFA najpre vrednuje međunarodni, pa tek onda uspeh na lokalnom nivou.

Do prvog šešira mogu Ajaks ili Totenhem, odnosno Liverpul, ako u revanšu eliminiše Barselonu nakon što je na Nou Kampu bilo 3:0, a zatim slavi u završnoj borbi u Madridu. Iz Lige Evrope glavni kandidati su Arsenal (3:1) i Čelsi (1:1), s opbzirom na to da imaju dobre rezultate posle polufinalnih okršaja sa Valensijom i Ajntrahtom.

Informer

 

Pod uslovom da Liverpul osvoji i Ligu šampiona i Premijer ligu ili da Barselona postane prvak Evrope, onda bi osmog učesnika prvog šešira za naredno izdanje elitnog kupa dala Portugalija. Tamo Benfika ima dva boda više i bolji međusobni skor od Porta, uoči završnih 180 minuta.

Tagovi: