Autor: Informer.rs

22.05.2019.

23:36

Foto:

Sport

NA MUNDIJALU U KATARU IPAK 32 EKIPE! FIFA odustala od radikalnih promena

FIFA će odluku navodno službeno objaviti na redovnom kongresu 5. juna pa bi u Kataru trebalo da igraju 32 reprezentacije, kao i što je planirano. Svetsko prvenstvo 2026. godine u Meksiku, SAD-u i u Kanadi će se igrati po novom formatu, a FIFA je želela da Mundijal s 48 nacionalnih timova uvede i u Kataru.

Međutim, Katar nije bio spreman da ugosti 16 reprezentacija više, pa se čak razmatrala opcija da se nadolazeće Svetsko prvenstvo proširi i na susedne zemlje. Međutim, zbog zategnutih političkih odnosa između Katara i njegovih komšija, FIFA je odustala od te ideje.

NE POMAŽU NI ŽALBE, FIFA JE NEMILOSRDNA! Čelsiju potvrđena kazna, nema transfera do 2020. godine!


- Mnoge zemlje u okruženju trenutno imaju političke tenzije sa Katarom i zato su nastali prekidi političkih odnosa, a susedi su čak i blokirali tu državu od ostatka Bliskog istoka - navodi se u objašnjenju.

FIFA je inače pre dve godine potvrdila da će se SP 2026. godine igrati po novom formatu. Svih 48 učesnika bit će raspoređeno u 16 grupa po tri ekipe od kojih će po dve iz svake gripe ući u nokaut fazu koja će se igrati s 32 reprezentacije.

Tagovi: