Autor: Informer.rs

23.05.2019.

20:57

Foto:

Sport

(VIDEO) TROFEJ KUPA STANUJE U HUMSKOJ! Ostojić rastužio "Marakanu", Zvezda će još čekati na duplu krunu

Bila je ovo utakmica za zaborav za Crvenu zvezdu, a pravo veče za pamćenje za igrače crno-belih, koji su od starta pokazali da mnogo više žele trofej najmasovnijeg takmičenja nego što njihov rival želi da posle 12 godina stigne do duple krune.

Posle bojažljivog početka na obe strane, trenutak odluke se dogodio u 14. minutu kada je Bojan Ostojić bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Zvezde i doneo vođstvo crno-belima.

Rano vođstvo Partizana kao da uopšte nije poljuljalo crno-bele, pa su do kraja poluvremena pretili uglavnom preko Zorana Tošića i Đorđa Ivanovića, dok je ubedljivo najzapaženiji u redovima Zvezde bio golman Milan Borjan.

Pokušao je trener crveno-belih Vladan Milojević da uvođenjem Alekse Vukanovića i Dejana Joveljića pojača napadačku oštricu domaćeg kluba, ali osim sporadičnih napada, ulazak ovog dvojca nije doneo ništa više.

Sa druge strane, Ivanović je imao priliku da mnogo ranije reši pitanje pobednika, kao i Rikardo u poslednjim minutima meča, ali se na kraju sve zaustavilo na golu Ostojića.

Zvezda će tako ući u osmu godinu bez osvojenog Kupa i 13. bez duple krune, dok je Partizan četvrtim trofejem Kupa u nizu uspeo da na pozitivan način završi sezonu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Strelac: Ostojić u 14. minutu za Partizan.

Stadion: Rajko Mitić (Beograd). Sudija: Novak Simović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 83. Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić  (od 51. Vukanović) - Ben (od 69. Joveljić), Marin, Ivanić - Pavkov.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić (od 92. Ilić), S. Pavlović, Urošević (od 80. Šehović) - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Pantić, Ivanović (od 74. L. Pavlović) - Rikardo.

Kraj

96. minut - Mogao je Rikardo da duplirao vođstvo Partizana, ali loptu šalje preko gola nakon istrčavanja Borjana.

90. minut - Igraće se još šest minuta na "Marakani".

88. minut - Borjan je nesigurno intervenisao posle kornera Partizana, ali nije bilo većih problema.

85. minut - Pokušao je Tošić iz slobodnog udarca, ali je lopta posle odbitka u živom zidu završila u korneru.

84. minut - Pantić će nadmudrio Gobeljića kome je preostalo samo da ga faulira. Dobra prilika za Partizan.

78. minut - Mladi Lazar Pavlović je odabrao pogrešno rešenje u kontranapadu koji je mogao da overi Partizanu pobedu u finalu Kupa.

74. minut - Dejan Joveljić se našao u prilici da izjednači rezultat, ali odlično je intervenisala odbrana Partizana.

62. minut - Dva intezivna napada Zvezde u ovom minutu završena su lošim udarcem Ivanića. Pre toga je rezervista Aleksa Vukanović imao lepu ideju da razigra Pavkova, ali je Zvezdin napadač zamalo zakasnio.

Informer

 

61. minut - Odlična prilika za Partizan. Pokušao je Ivanović u momentima kada je imao još dvojicu igrača pored sebe. Lopta je otišla preko gola i čini se da je bivši špic Spartaka prenaglio u odluci da se proslavi.

59. minut - Opet Stojković ima problem sa protivničkim igračima. Ovaj put je Pantić iznudio slobodan udarac, ali se ništa nije dogodilo posle centaršuta.

Informer

 

55. minut - Konačno izrađena akcija Zvezdinih fudbalera, ali ispred Ivanića interveniše Miletić.

52. minut - Stojković je jedva uspeo da stigne Ivanovića koji se posle dodavanja Pantića našao u dobroj poziciji da ugrozi gol Zvezde.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Igrači Crvene zvezde su već na startu nastavka pokazali pravu dekoncentraciju i lopta je ubrzo došla u posed Partizanovih igrača.

- Početak drugog poluvremena kasni zbog ogormne bakljade na stadionu. Igrači oba tima se jedva raspoznaju, ali ubrzo bi trebalo da se dim povuče da se lopta ponovo zakotrlja na najvećem srpskom stadionu.

Poluvreme

45+1. minut - Završeno je prvo poluvreme. Partizan mnogo zadovoljniji odlazi na odmor. Sa "Marakane" su čuju sporadični zvižduci domaće publike uz poruku igračima: "Igrajte za "delije".

43. minut - Gužba u kaznenom prostoru Partizana. Pokušao je Vujadin Savić, pa zatim i Ben, ali mreža Stojkovićevog gola je i dalje mirna.

42. minut - Marin pogađa samo živi zid. Zvezda ima novi napad, Milunović je centrirao i iznudio korner.

41. minut - Dušan Jovančić je iznudio slobodan udarac za Zvezdu iz veoma izgledne situacije.

37. minut - Lepo je "zavrnuo" Filip Stojković, Pavkov je pokušao glavom, ali je Vladimir Stojković bez većih problema intervenisao.

Informer

 

33. minut - Opet je Ivanović lepo "namirisao" kako da napravi problem Borjanu, ali je Zvezdin golman bio na mestu, kao i u narednom napadu kada je Pantić lepo raspalio, a kanadski reprezentativac sjajno odbranio.

26. minut - Atraktivan pokušaj Đorđa Ivanovića ukrotio je Borjan. Nadomak smo pola sata igre, crno-beli neuporedivo bolji i motivisaniji rival u ovom finalu.

23. minut - Odličan prodor Tošića, koji se pored Milana Rodića izborio za dobru poziciju da ugorzi Borjana, ali je ovaj put lopta otišla preko gola.

Informer

 

20. minut - Uzbuđenje na drugoj strani. Marin je podelio pas ka Milanu Pavkovu, ali je napadač crveno-belih uhvaćen u ofsajdu. Već u narednom napadu Pavkov je pokušao glavom, ali lopta jedva da se i dokotrljala do Stojkovića.

19. minut - Gađao je i Zoran Tošić nakon prodora po desnoj strani, ali je Borjan obvaj put bio siguran.

14. minut - GOOL! Partizan vodi 1:0. Strelac Bojan Ostojić nakon centaršuta Danila Pantića iz prekida. Iskusni defanzivac crno-belih je bio najpribraniji u kaznenom prostoru rivala i glavom iz nimalo lake pozicije doneo prednost svom timu.

Informer

 

13. minut - Stojković je srušio Uroševića. Partizan ima priliku da ugrozi gol Zvezde.

11. minut - Nemanja R. Miletić interveniše nakon centaršuta Marka Marina.

5. minut - Golman Crvene zvezde Milan Borjan lagano je uhvatio loptu koju je Zoran Tošić uputio u kazneni prostor domaćih iz slobodnog udarca.

1. minut - Fudbaleri Partizana imaju prvi napad u meču koji je upravo počeo.

- Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio je poklon kapitenu Partizana Saši Iliću.

Informer

 

- Darko Kovačević i Nenad Bjeković dodelili su zlatnu plaketu kapitenima večitih rivala Saši Iliću i Nenadu Milijašu, koji se danas opraštaju od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Informer

- Trenutno je intoniranje himne Rebulike Srbije.

- Igrači obe ekipe su izašli na teren. Kapiten Nenad Milijaš otpozdravlja "delije" koje su ga pozdravile prilikom izlaska iz tunela. Ukoliko bude ušao u igru, biće mu ovo poslednji meč u crveno-belom dresu.

- Lep gest viđen je u momentima kada je kapiten Saša Ilić istrčao na travu "Marakane". Navijači oba kluba su skandirali njegovo ime, a posebno je bilo emotivno kada su sa "severa" stigli aplauzi i pokliči kapitenu ljutog rivala.

- Bliži se poslednji derbi u sezoni. Čini se da tribine neće biti ispunjene do poslednjeg mesta. Štaviše, svega nekoliko hiljada ljidi je trenutno na stadionu.

- Ostalo je još nešto više od pola sata do prvog zvužduka glavnog sudije meča Novaka Simovića.

Informer

 

- Podršku crveno-belima pred meč sa Partizanom dao je i nekadašnji član ovog kluba Damijan Le Talek, koji se golasio na Tviteru.

- Napadač crno-belih Nemanja Nikolić, strelac gola u drugom ovosezonskom večitom derbiju, za razliku od prethodnih puta, u ovom će meč početi sa klupe.

Informer

 

- Fudbaleri Partizana doputovali su nešto pre 17:30 na stadion "Rajko Mitić", a pola sata kasnije izašli su na teren.

Informer

Informer

Informer

 

- Izašli su i zvanični sastavi za ovu utakmicu. Crvena zvezda je sa najjačom mogućom postavom pokušati da osvoji Kup na koji čeka sedam godina, dok se sa druge strane trener Partizana Savo Milošević odlučio da sa Rikardom napadne najljućeg rivala.

- Snažnu poruku Partizanovim fudalerima pružio je poznati rege pevač Edi Grant, koji je prvotimcima crno-belih poručio da pobede za klub, Sašu Ilića i njega.

Tagovi: