17.06.2019.

09:29

Foto:

Sport

SRBIJA RUŠI "MALU JUGU"! Mlada selekcija naše zemlje na teškom ispitu već na startu turnira!

Protivnik u svojim redovima broji čak 10 igrača poreklom s prostora bivše Jugoslavije. Predvode ih Srbi, napadač Saša Kalajdžić i vezista Dejan Ljubičić (vidi okvire), a tu su još Bosanci Emir Karić i Husein Balić, kao i Hrvati Petar Gluhaković, Adrijan Grbić, Ivan Ljubić, Marko Kvasina, Dario Marešić i Saša Horvat.

Pojedinci rešavaju

Kalajdžić: Neću slaviti gol protiv Srbije


Napadač Austrije srpskog porekla Saša Kalajdžić (21 godina, 200 centimetara) poručio je da se neće radovati ako danas postigne gol.
- Na sve utakmice gledam isto i svejedno mi je protiv koga igramo. Međutim, ukoliko bih dao gol Srbiji, to ne bih slavio - poručuje Kalajdžić.
Reč je o jednom od najtalentovanijih austrijskih fudbalera. Spekuliše se i da su mu čelnici Fudbalskog saveza Srbije već poslali ponudu da igra za našu seniorsku selekciju, budući da još nije debitovao za A tim Austrije.
- Ako dođe do poziva Srbije, tada ću se izjasniti, ne pre toga - odgovorio je igrač Admire.


Izabranici Gorana Đorovića dva puta su igrali s Austrijancima u kvalifikacijama i zabeležili su pobedu (3:1) i remi (0:0). Jedan od naših najboljih igrača Danilo Pantić kaže da duel s Austrijom može da odredi sudbinu naše selekcije na EP.

- Dobro se poznajemo. Znamo šta možemo da očekujemo od Austrijanaca. Zato će rezultat mnogo zavisiti od inspiracije pojedinca. Verujem da smo kvalitetniji i da možemo do trijumfa na prvom meču na šampionatu - kaže Pantić.

Srbiju mnogi vide kao ekipu koja iz senke može da napravi iznenađenje i plasira se u polufinale. Prolazak u polufinale obezbediće pobednici tri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa. Pantić kaže da "orlići" imaju visoka očekivanja.

- Imamo zaista jak sastav, ali moćni su i Španci, Italijani, Nemci, Francuzi i Englezi. Svi oni su ovde došli s ambicijom da budu prvaci. I mi imamo tu želju, ali prvenstveno moramo da razmišljamo meč po meč. Mnogi smatraju da ćemo se s Nemcima boriti za prvo mesto, ali moramo da budemo veoma koncentrisani i protiv Austrije i Danske - dodaje Pantić.
 

Informer

 

POČINJE EP ZA MLADE! "Orlići" ciljaju na titulu


Pojačanja iz A selekcije

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predvoditi najskuplji igrač prvenstva Luka Jović, a tu su još i A reprezentativci Nikola Milenković, Nemanja Radonjić, Andrija Živković i Saša Lukić. Štoper Fiorentine Nikola Milenković kaže da će takmičenje biti veoma neizvesno.

RASPORED SRBIJE NA EP


Srbija - Austrija 17. jun, 18.30
Nemačka - Srbija 20. jun, 21.00
Danska - Srbija 23. jun, 21.00


- Svaka reprezentacija koja se plasirala na Evropsko prvenstvo ima kvalitet. Mnoge selekcije su pustile igrače iz A timova u mlade reprezentacije. Prvi meč s Austrijom je veoma važan da bismo uspešno počeli takmičenje. Ne smemo da mislimo unapred o polufinalu, već da se koncentrišemo na mečeve u grupi - zaključuje Milenković.


Ljubičić flašama gađao džamiju

Mladi austrijski fudbaler Dejan Ljubičić (21), koji igra za bečki Rapid, u centar pažnje dospeo je krajem decembra 2017. godine, kada je s kolegom fudbalerom Danielom Sudarom u Kiseljaku u Bosni gađao flašama lokalnu džamiju. Njih dvojica su privedeni, a tokom saslušanja su priznali da su bacali staklene flaše na džamiju.
 

Tagovi: