Autor: Informer.rs

01.07.2019.

07:15

Foto:

Sport

TUMBAKOVIĆA ČEKA OZBILJAN POSAO! Evo šta će biti prioritet novom selektoru!

Tumbaković će biti izabran na sednici Izvršnog odbora FSS, nakon čega će se Savez oglasiti i potvrditi da je nekadašnji trener Partizana i doskorašnji selektor Crne Gore novi strateg "orlova".

Ima plan


Tumbaković planira da razgovara sa otpisanima - Milivojevićem, Nastasićem i Grujićem
Izvor Informera

Pregovori s Tumbakovićem uspostavljeni su još nakon poraza Srbije od Ukrajine 5:0 u kvalifikacijama za EP, kada je bilo jasno da će Mladen Krstajić biti smenjen s mesta selektora. Tumbaković je samo dan pre toga dobio otkaz u Crnoj Gori, pošto nije želeo da vodi selekciju protiv takozvane države Kosovo.

Prema rečima našeg izvora iz FSS, Tumbaković je rukovodiocima već izneo plan za vođenje selekcije i očekuje se da u narednom periodu razgovara i sa otpisanim fudbalerima Lukom Milivojevićem, Matijom Nastasićem i Markom Grujićem.

- Tumbaković planira da obavi razgovore s Milivojevićem, Nastasićem i Grujićem i voljan je da ih vrati u nacionalni tim. Pitanje je samo da li će se sve strane usaglasiti, uključujući i ljude iz FSS. Čelnici Saveza pred Tumbakovića su stavili jasan cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine, bilo preko kvalifikacija ili Lige nacija - objašnjava naš izvor.

Kako smo već pisali, plata Ljubiše Tumbakovića na mestu selektora iznosiće 300.000 evra, koliko su zarađivali i njegovi prethodnici Mladen Krstajić i Slavoljub Muslin. Osim toga, imaće i određene bonuse ukoliko odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo.


 

Tagovi: