Autor: Informer.rs

24.07.2019.

17:10

Foto:

Sport

UEFA PRETI SLOVACIMA ZBOG TZV. KOSOVA! Navijači Slovana spremili vreo doček fudbalerima iz nepostojeće države!

Klub iz Slovačke izdao je saopštenje povodom najave navijača za meč protiv Feronjkelija, a podsetimo naši fudbaleri Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić kao i trener Vladimir Radenković neće biti u timu za predstojeći duel.

SLOVACI STALNO SKANDIRAJU "KOSOVO JE SRBIJA"! Čavrić o detaljima odluke da ne igra protiv tima iz lažne države!

- Fudbalski klub Slovan Bratislava obraća se veoma važnim povodom svim svojim pristalicama.

Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi.

Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA - stoji u saopštenju Slovana.

Samo četiri meseca ranije, dakle u aprilu, Nebeskoplavi su na prvenstvenom susretu sa Zemplinom razvili ogroman transparent posvećen Kosovu i Metohiji.


- Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša - glasila je poruka u vidu stiha pesme Beogradskog sindikata "Dogodine u Prizrenu".

Tagovi: